Een Kickbike is en oogt als een step, maar dan met een groot voorwiel. Kickbikes zijn oorspronkelijk ontworpen voor buitensport training en zijn een van meest effectieve speeltjes om je conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Op de zonovergoten wielerbaan van Sportpark Keizerslanden (naast het Borgelerbad) werd een puntenwedstrijd afgewerkt, een minicompetitie voor volwassenen over drie afstanden: De 5,2 km, de 10,4 km en de 15,6 km.

Het werd een vrij eenzijdige competitie bij de heren, want op alle drie de afstanden was de eindklassering identiek: Zo won Machiel Steenbergen uit Zwolle en eindigden Patrick Olthof uit Hengelo en Joost Haveman uit Enschede van Stepteam Twente telkens op plaats 2 en 3. Patrick Olthof is nog junior, dus hij werd met het behaalde resultaat, eerste bij de junioren.

Bij de dames was het Hermien Koers uit IJsselmuiden die heerste op alle afstanden. Alleen Fiona Olthof uit Hengelo kon in haar kielzog blijven, waarmee ze tweede werd in de eindrangschikking.

Bij de heren masters ging de overwinning naar Arjan Engels uit Hengelo en de tweede plek was voor André Thiemann uit Stadtlohn.