ZATERDAG
Afgelopen zaterdag speelde FC RDC thuis tegen DVOV. De gasten uit Rozendaal kwamen, geheel tegen de verhouding in, op voorsprong. Na de thee kantelde, het beter spelende RDC, het duel door treffers van invaller Ufuk Dulkarogu en jongeling Luuk Helms die vorige week goed was voor drie treffers. Vlak voor tijd besliste Aldo Joachim de wedstrijd definitief met de 3-1 waarmee de Deventerploeg zich nestelt op een zesde plek.
In diezelfde 4e klasse E won de zaterdagtak van Helios zijn eersre wedstrijd door Winterswijk in eigen huis te verslaan. Maikel Klein Swormink was de matchwinner en daarmee staat Helios achtste.

ZONDAG TWEEDE KLASSE
Sven Kelder beleefde een prettige middag in Almelo, de Schalkhaarder scoorde drie treffers en zette zijn team daarmee op een 0-3 voorsprong. Luctor et Emergo scoorde nog tegen, maar Koen Klosters schoot de hoop van het tiental van de thuisclub aan diggelen met zijn 1-4. In de 2e klasse J klimt Schalkhaar naar een vierde plek met evenveel verliespunten als koploper Achilles ’12 dat met 1-2 won in Twello van Voorwaarts.

DERDE KLASSE
Waar Turkse Kracht vorige week in de slotminuut toesloeg, moest het nu juist een tegentreffer incasseren. Gelukkig hadden Mehmet Colac en Can Bayraktar de score al naar 2-0 getild, zodat de tegentreffer van Wijhe ’92 te laat kwam. Activia leek in dezelfde 3e Klasse B opnieuw te verrassen als nieuweling, echter toonde Heeten veel karakter door iedere keer weer terug te komen in de wedstrijd. Het eindigde uiteindelijk in 3-3 waardoor Turkse Kracht de tweede plek inneemt achter koploper Wijhe en Activia staat zevende.

Op de achtste plek staat Helios dat Zwolle versloeg in een waar spektakelstuk. Karaktervol trok Helios een 0-2 achterstand recht door twee treffers van Bjorn Duteweert en eentje van Ijen Bruinsma. Vijf minuten voor tijd kwam echter Zwolle weer op gelijke hoogte. In de slotminuut zorgde Djeremy Waslander voor een ware explosie door de 4-3 binnen te werken.

Colmschate staat elfde, mede door het gelijke spel van afgelopen zondag bij De Witkampers. Noah Hammersma scoorde enkele minuten voor tijd de gelijkmaker voor de Deventer ploeg waardoor het op 4 punten komt en over Zwolle heen gaat op de ranglijst.

VIERDE KLASSE
Davy Mooren leek, met twee treffers, Diepenveen al binnen het kwartier op winst te hebben gezet, echter direct na de thee zorgde thuisclub GFC voor opschudding door de aansluitingstreffer te produceren. Ook de gelijkmaker moest Diepenveen zelfs incasseren een kwartier voor tijd. Jack Vunderink bleef koel vanaf elf meter waar vandaan hij aan mocht leggen voor de winnende vlak voor tijd. In diezelfde 4 G poule werd het duel tussen ABS en Nieuw Heeten afgelast vanwege droevige omstandigheden.

De ‘burenruzie’ tussen De Gazelle en DAVO liep uit op een knetterende zege voor de gasten. De Rielerenkderby bastte al vlot los met een vroege treffer van Almir Fizovic 0-1, Ronald Boudewijnse deed met de 0-2 ook vlot een duit in het zakje en na de rust liep DAVO er overheen met drie treffers van Sidney Pinkster en een benutte elf meter van Fizovic.
Markelo blijft ongeslagen koploper, Diepenveen bezet plek vier, strak gevolgd door De Gazelle (op doelsaldo). DAVO klimt door haar eerste overwinning naar plek 10 op de ranglijst.

VIJFDE KLASSE
Go-Ahead verloor ruim met 6-3 bij CCW ’16 na al snel op 4-0 achter te zijn gezet tegen de fusieclub Cupa / sv Wilp. Orlando Rozen (twee maal) en Serkan Maassen zorgden voor de Deventer ere-treffers.
Davy Arends werd de ultieme matchwinner door in de slotminuut de winnende te maken voor zijn Wesepe op bezoek bij Sallandia. De thuisclub kwam op voorsprong in de 37ste minuut via een treffer van Mickey Kuper. Die 1-0 bleef op het bord tot de  81ste minuut, toen scoorde Jarno Rouweler de gelijkmaker waarna Arends zijn heldenrol pakte voor de uiteindelijke 1-2.

VIJFDE KLASSE
Koninklijke UD versloeg eenvoudig V en L met 1-4. De mannen uit De Vecht knokten nog dapper, met tien man, maar moesten toezien hoe UD de betere ploeg bleef. Job Visser en tweemaal David Bos zorgden voor een 0-3 voorsprong en Sean Westplat had het laatste woord met zijn 1-4.
Terwolde gaf haar koppositie uit handen door een 0-0 gelijkspel tegen Sportclub Deventer. Vlak voor de derby tegen Sallandia (volgende week) staat Sportclub fier op een derde plek met Sallandia er vlak onder. Echter heeft Sallandia een wedstrijd meer gespeeld. Go-Ahead, IJsselstreek en Kon. UD staan respectievelijk 7 t/m 9.

Erik van Luttikhuizen

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.