Afgelopen weekend hebben we niet alleen voetbal-verslagen geplaatst, ook skateboard, honkbal, schaatsen, korfbal, hockey, padel, en ook ‘de week van de scheidsrechter’ is behandeld, een boeiende column van Roy Beumer kwam voorbij, naast een Sallandia talent en de vrijwilligers werving bij FC RDC.

DEVENTER VOETBAL
Het Deventer voetbal is razendpopulair op de site van DeventerRTV, onder de noemer DrtvSport is er een waar sportplatform, waar het voetbal een leeuwendeel van in neemt. Alle verslagen van de clubs zijn terug te lezen op deze site, ook die van Go Ahead Eagles dat afgelopen vrijdag gelijk speelde tegen Sparta in de eigen Adelaarshorst.

ZATERDAG VOETBAL
Afgelopen zaterdag boekte FC RDC in de 4e klasse zijn eerste overwinning. Met een duidelijke 5-1 zege in Groenlo is de club uit de wijk Borgele terug te vinden in de middenmoot. Luuk Helms, die van het 2e werd geleend, scoorde drie maal. Helios debuteert dit seizoen met een zaterdagteam en boekte afgelopen zaterdag zijn eerste overwinning. Een 0-0 ruststand bij DVOV werd in de tweede helft omgezet in 0-2 winst.

DERDE KLASSE ZONDAG
Op zondag ontbraken enkele clubs op het programma omdat diverse grasvelden in Deventer worden geteisterd door engerlingen. In Ugchelen was het veld prima, de thuisclub Albatross werd de ongeslagen status ontnomen door promovendus Activia. Guus Leerkes werd de matchwinner. In dezelfde derde klasse B was er de stadsderby tussen Colmschate en Helios. De buren Helios wonnen uiteindelijk met maar liefst 1-4 bij Colmschate. Beide ploegen hebben nu drie punt. Turkse Kracht speelde ruim een uur met tien man in Heeten. Toch wisten de Deventenaren aan het langste eind te trekken, vlak voor tijd benutte Can Bayraktar een strafschop en dat was de enige treffer.

VIERDE KLASSE
In de 4e klasse won ABS met ruime cijfers in Goor. Hector moest na de thee flink het hoofd buigen toen de ploeg uit Bathmen van 1-1 naar 1-4 uitliep. ABS pakte met deze zege de koppositie. In dezelfde poule (4G) won Diepenveen met dezelfde cijfers, nadat het razendsnel op achterstand was gekomen op ‘De Zunnebargh. Jongeling Jeffrey Blanken tekende driemaal voor een treffer waarmee Diepenveen zijn eerste punten binnen harkte.
De Gazelle staat nu vierde in deze poule, omdat het de tweede overwinning bijtekende. In Raalte werd de plaatselijk SV eenvoudig met 0-3 terzijde gezet.

VIJFDE KLASSE
In de vijfde klasse won Go-Ahead, nadat het vorige week een tienklapper kreeg te verwerken bij Sallandia. Tegenstander Wissel had in de tweede helft uiteindelijk weinig in te brengen op De Rielerenk, Go-Ahead zegevierde met 4-1 en staat nu in de middenmoot.
Koploper in deze poule (5G) is Sallandia, de stadsderby bij IJsselstreek werd met 2-3 gewonnen. Rick Wolvenne trof tweemaal doel tegen IJsselstreek, de thuisclub boekte hiermee overigens zijn eerste verlies.
Sportclub pakte, na een vrij spelweekend vorige week, zijn tweede zege. V en L werd, met veel pijn en moeite, met 3-1 verslagen op De Zandweerd. Daar kijkt men nu al uit naar de clash over twee weken, dan staat de ‘burenruzie’ met Sallandia op het programma.

(De bovenstaande dikgedrukte tekst is tevens een link naar de betreffende verslagen)

Mis je nu het verslag van jouw cluppie?
Help jouw club dan mee in deze ‘schijnwerpers’!
We zoeken nog clubwatchers die wekelijks wat willen schrijven over het ‘vlaggenschip’ van hun club.
We helpen je graag met het opmaken van een verslag, contact ons via sport@deventerrtv.nl

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher