Zaterdag 18 mei

Voor de zaterdagtak van Helios is het eerste seizoen uitgelopen in een nachtmerrie. Met maar vier schamele puntjes staan de ‘Blauwen van Colmschate’ stijf maar dan ook stijf onderaan in de laagste klasse. Ook dit weekend ging het keihard onderuit tegen nummer vier DVOV. Het werd maar liefst 0-12…..

Ook de zondagtak van Helios kwam in actie. Zij weten dit seizoen wel te presteren. Zo ook afgelopen zaterdag tegen de eeuwige rivaal; Colmschate.

Waar het bij rust al 3-0 stond voor Helios, wist Colmschate na rust nog enigszins de schade te beperken tot 4-1. Voor beide ploegen stond enkel de eer nog op het spel. Beide ploegen spelen geen rol van betekenis meer in de strijd om promotie of degradatie in de derde klasse.

 

Zondag 19 mei

Schalkhaar hoopt het seizoen in de tweede klasse goed te kunnen afsluiten. De ploeg van Marcel Geestman heeft nog zicht op een plek bij de eerste vier. Afgelopen zondag moest er gewonnen worden bij laagvlieger Vogido.

Door doelpunten van Milan te Riele, Mattis Janse, David Klopman en Sven Kelder liep Schalkhaar uit naar een 2-4 overwinning en pakte hiermee de vijfde stek in de tweede klasse.

 

In die andere tweede klasse stond ook een lekker potje op het programma. Voorwaarts kon de titel pakken op eigen veld, mits de uitslagen gunstig waren op de andere velden. Dit moest ten koste gaan zondag van laagvlieger Overwetering uit Olst! Overwetering moest al aantreden met de nodige vervangers voor Maikel van Breukelen, Bram van Bessen en Husyan Shawkat.  Mede hierdoor had Voorwaarts geen kind aan Overwetering en bolde het netjes maar liefst 9 keer….

Het enige positieve aan deze middag voor Overwetering? De uitslagen in 2J. Ook de andere gedoodverfde degradatie kandidaten laten punten liggen en rest nog de veelgenoemde strohalm. Wat overblijft is de vraag: Moet Sc. Overwetering de toekomst zoeken in de tweede klas?

Voor Voorwaarts is het nog een weekje wachten op de titel!

Turkse Kracht blijft in de race om de titel in de derde klasse. De ploeg van afzwaaiend trainer Coskun Karademir won vrij eenvoudig van SV Heeten.

Met uitblinkers Orhan Taflan en Can Bayraktar liepen de Turken van de Rielerenk uit naar een 6-2 overwinning. Koploper Wijhe wist ook te winnen dit weekend, waardoor het verschil nog steeds drie punten zijn. Saillant; volgende week, in de laatste speelronde, spelen Turkse Kracht en Wijhe tegen elkaar.

Ook voor Activia werd het nog een prachtige zondag. De rood-witten speelden zich in de een na laatste speelronde eindelijk veilig en heeft zich verzekerd van nog een jaar derde klasse. Dit zullen zij wel gaan doen zonder clubicoon Frank Oosterwegel. De club heeft afgelopen zondag na haar laatste thuiswedstrijd afscheid genomen van Oosterwegel. Hij speelde maar liefst 500 wedstrijden in zijn ‘rood en wit’.

Activia won overigens met 3-0 van Albatross! Michael Hubner, Jarle Visser en Michiel Mikkers tekenden voor de doelpunten.

In de vierde klasse F wist SV Twello niet te winnen van Victoria Boys. Victoria Boys begon veel feller aan de wedstrijd. Ze kregen ook alle ruimte omdat de organisatie op het middenveld bij s v Twello ver te zoeken was. Het was maar goed dat keeper Ronald Teering deze zondag zijn klasse nog eens kon tonen en de jeugdige Pascal Klein Velderman liet zien hoe je mensen moet uitschakelen.  De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

In vierde klasse G moet Diepenveen het kampioenschap nog een weekje uitstellen. Door de overwinning van GFC op Enter blijft de voorsprong voor Diepenveen drie punten.

Diepenveen wist dit weekend zelf ook te winnen op bezoek bij Lettele. Het werd 1-3 in het voordeel van de titelfavoriet. Doelpuntenmakers waren Bas Blokvoort, Marcel Bijker en Jeffrey Blanken voor Diepenveen. Jesse Oosterwijk scoorde in de slotfase voor de eretreffer voor Lettele.

Het was ook een goed weekend voor de Rielerenkploegen De Gazelle en Davo. Beide ploegen wisten ruim te winnen en hebben directe handhaving binnen handbereik. Beide ploegen spelen volgende week in een heuse derby tegen elkaar en kunnen het eventueel op een akkoordje gooien.  Of beide rivalen elkaar de handhaving gunnen zal volgende week moeten blijken. Voor alle voetballiefhebbers: 26 mei: Davo tegen De Gazelle om 14.00 uur!

Bij De Gazelle werd na de wedstrijd afscheid genomen van een tweetal spelers. Niels Maas stopt vanwege te veel blessureleed en Alexander Gallas doet een stapje terug maar blijft wel behouden voor de club en indien noodzakelijk beschikbaar voor de 1e selectie. Verder werd er afscheid genomen van verzorger Eric de Knegt. Hij heeft een nieuwe baan en dat vals helaas voor De Gazelle niet te combineren met zijn werk. Afscheid werd er ook genomen van onze omroepster en heeft Dirk Jan Uenk besloten om te stoppen als leider bij het 1e. Gazelle won met maar liefst 5-0 van SV Raalte.

Zoals gezegd wist Davo dus ook te winnen. Voor de derde maal op rij wist de ploeg van Patrick Wijsman de drie punten binnen te slepen. In en tegen Broekland werd het 1-3 voor de Deventenaren.

Nu we het toch over de vierde klasse hebben. Sportclub Deventer behaalde zondagmiddag de titel en keert, na één seizoen, weer terug naar de vierde klasse. In 2017 promoveerde Sportclub, na enkele jaren er tegenaan te hebben gehikt, eindelijk naar deze klasse. Echter degradeerde het direct daarna weer naar de huidige vijfde klasse.

Zondag werd dat weer ‘rechtgezet’, middels een monsterzege bij nummer laatst V&L. Na een klein half uur spelen kwam de Deventer formatie op een 1-0 achterstand die bleef staan tot tien minuten na de thee. Burak Kazci brak de ban met de gelijkmaker. Twaalf minuten later was het Rico Westervoorde, gevolgd door Alan Yahya die Sportclub op drie punten zette.

Suzen, Selimovic en Bah scoorden in de slotminuten de overige treffers waardoor er met 1-6 werd gezegevierd in De Vecht en het feest los kon barsten.

Ook voor Koninklijke UD kan het nog een mooi einde worden. Als de ploeg van Martin Hoitink aankomend weekend wint van V en L en kampioen Sportclub Deventer doet haar sportieve plicht tegen Terwolde, dan mag UD meedoen aan de nacompetitie. Daarmee kan een promotie worden verdiend naar de 4e klasse. Wat een prestatie van jewelste zou zijn. Na de winterstop is de ‘Oude dame’ van Deventer niet te stoppen en zou de nacompetitie een welverdiend toetje zijn.

Ook Go Ahead weet eindelijk weer wat winnen is. Op bezoek bij Wissel was Jordi Weimer, zoals vaker dit seizoen, de grote man bij de rood-gelen. De ploeg van Koroglu blijft hierdoor op een teleurstellende tiende stek staan. Leestip van vandaag is het interview van mede-eindredacteur Erik van Luttikhuizen met de 17-jarige doelman van DVV Go Ahead, Delano Dokter

Milan Keskin