FC RDC wist zaterdag niet te winnen en niet te verliezen. In de tweede klasse heeft Voorwaarts alles in eigen hand om kampioen te worden. In de vierde en vijfde klasse geldt dat net zo voor Diepenveen en Sportclub Deventer. Zelfs Turkse Kracht mag nog hopen op een kampioenschap.

Overwetering moet in de tweede klasse alle zeilen bij zetten om directe degradatie te voorkomen. In de derde klasse is zelfs Activia nog niet zeker van handhaving. Onderin de vierde klasse is het stuivertje wisselen tussen DAVO en De Gazelle.

 

ZATERDAG 11 mei:

FC RDC heeft een knappe gelijkspel behaald in Eerbeek. De thuisploeg kwam na ruim een halfuur vanuit een strafschop op voorsprong. Het was jonkie Joost Brouwer die de stand na een uur weer gelijk zette. 1-1 was tevens de eindstand. Het blijft op de zevende plek staan.

 

ZONDAG 12 MEI:

Tweede klasse:

Voorwaarts heeft uit bij SDC een heel belangrijke winst geboekt. Voor rust scoorden beide ploegen één, namens Voorwaarts deed Nando Manuputty dat. Na rust scoorden Luuk Grievink (strafschop) en nogmaals Manuputty, waardoor er met 1-3 gewonnen werd. Met nog twee duels te gaan en drie punten voorsprong op de tweede plek, ligt het kampioenschap voor het grijpen.

Schalkhaar kwam tegen Columbia vroeg op voorsprong dankzij een benutte strafschop van David Klopman. Vlak voor rust kwam Columbia op gelijke hoogte en in het laatste halfuur gaf Schalkhaar het weg: 1-3. Zelf werden er een legio aan kansen gemist. Schalkhaar zakt naar de zesde plek.

Overwetering heeft een flinke nederlaag gelegen bij Achilles. Zelf scoorde het twee keer (Jelle Lucassen en Remon Elshof), maar het kreeg ook vijf doelpunten tegen. Dankzij deze verliespartij en winstpartijen van alle concurrenten, is directe degradatie nog steeds mogelijk. Op dit moment staat het daar twee plekjes boven, twaalfde.

 

Derde klasse:

Turkse Kracht, of ook wel Can Bayraktar Kracht genoemd, heeft met 1-4 gewonnen bij Robur et Velocitas. Zowel voor rust als na rust scoorde Bayraktar twee keer. In de laatste zes wedstrijd scoorde hij ze-ven-tien keer. Ongekend. Turkse Kracht blijft derde staan, en mag stiekem hopen op een kampioenschap. Met drie punten achterstand op zowel plek één als twee en nog twee duels te gaan.

 

Helios heeft bij Albatross een harde 4-1 nederlaag geleden. Het was alweer de derde nederlaag op rij. Helios blijft zesde staan. Thuis tegen KCVO heeft Colmschate een onverwachte nederlaag geleden. Het verloor met 2-3. Namens de gelen wisten Kevin Maneschijn en Aron Mabrouki te scoren. Door de nederlaag zakt Colmschate naar de negende plek.

 

Activia speelde simpelweg niet goed genoeg om het thuis Vaassen moeilijk te maken. Zowel vlak voor als na rust scoorde de uitploeg een keertje. Tien minuten voor tijd scoorde Guus Leerkes de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Activia blijft elfde staan.

Vierde klasse F:

SV Twello vergat zichzelf te belonen tegen TKA. Na op 0-1 achterstand gekomen te zijn, scoorde Max Smaal zowel de 1-1 als de 2-1. Vele kansen gemist en heel naïef verdedigend gaf Twello de wedstrijd uit handen. In het laatste kwartier scoorde TKA twee keer, waardoor er met 2-3 verloren werd. Twello zakt twee plekjes en staat nu achtste.

 

Vierde klasse G:

Lang zag het er naaruit dat Diepenveen punt verlies ging lijden tegen Broekland. Op het eigen Zunnebargh stond het tot aan twintig minuten voor tijd met 0-1 achter. Daarna herstelde Diepenveen zich en wisten ze dankzij goals van Jeffrey Blanken, Stan Brouwer en Jim Willemsen (twee keer) met 4-1 te winnen. Diepenveen blijft bovenaan staan.

 

ABS heeft de topper in de subtop met 3-0 verloren bij Markelo. ABS blijft wel vijfde staan.

Lettele heeft tegen Raalte eindelijk weer eens echt laten zien wat goed voetballen is. Op bezoek bij de hekkensluiter werd er maarliefst met 0-5 gewonnen. Dennis Oosterwijk en Rick Meijerink waren de gevierde mannen met beide twee goals. Lettele steeg naar de achtste plek.

De Gazelle heeft op bezoek bij Hector een harde 4-1 nederlaag geleden. Bobby Vonk redde de eer namens de Deventenaren. Het zakt wel weer een plekje, wat weer betekent dat als het zo blijft, de Gazelle de nacompetitie in gaat.

DAVO heeft wel haar plicht gedaan tegen Haarle. Het stond met 3-0 voor dankzij goals van Jesper Beunk en Almir Fizovic (twee keer). In de laatste twintig minuten scoorde Haarle nog twee keer, maar de eindstand bleef bij 3-2. Dankzij deze winstpartij stijgt het een plekje en staan ze nu veilig.

 

Vijfde klasse:

Sportclub Deventer stond na 23 minuten als met 4-0 voor op Emst. Hamza Loukili, Elvis Selimovic, opnieuw Loukili en Burak Kazci wisten te scoren. De eindstand was 4-1. De voorsprong op de nummer twee blijft vijf punten met nog twee duels te gaan. Dit mag de koploper niet meer weggeven.

Koninklijke UD behaalde een ruime overwinning op Wissel. Er werd gewonnen met 5-2. David Bos was de gevierde man en scoorde drie keer. Kon. UD blijft vijfde staan.

Thuis was IJsselstreek niet opgewassen tegen CCW. Het verloor met grote cijfers: 0-6. Het zakt naar de achtste plek.

Sallandia heeft een bizarre wedstrijd in Marienheem winnend afgesloten. Sallandia stond 0-2 voor, bij rust met 3-2 achter, maar won uiteindelijk met 3-8! Mitchell Kiffen wist maarliefst 4 keer te scoren. Sallandia blijft negende staan.

Go Ahead stond bij rust met 1-0 voor tegen Terwolde, dankzij een goal van Calvin Houwer. Na rust kregen ze er twee tegen. Waardoor er met 1-2 werd verloren. Go Ahead blijft tiende staan.