Vier derby’s maar liefst! Tussendoor werd er nog een wedstrijd op zaterdag gevoetbald en was er de topper tussen Go Ahead Eagles en FC Twente. De derby’s in de vierde klasse leverde vooral veel spanning op. Hoe anders was het in de vijfde klasse. De derby’s die daar werden gespeeld, stonden in het teken van ontelbare goals.

ZATERDAG 23 MAART

FC RDC kon voor de tweede keer op rij winnen, op bezoek bij lantaarndrager Winterswijk. Een goede eerste helft, waar uiteindelijk alleen Aldo Joachim scoorde, werd vervolgd door een matige tweede helft. Beide teams hadden nog kunnen scoren, maar het bleef bij een 0-1 overwinning voor de Deventenaren. Eefde lijkt het kampioenschap te gaan pakken, maar het verschil tussen nummer twee Harfsen (komende tegenstander) en nummer zes FC RDC is maar twee punten! Alle kansen dus nog voor de nacompetitie.

ZONDAG 24 MAART
Betaald voetbal:

Go Ahead Eagles beroofde zichzelf van, op zijn minst, een punt in de topper met FC Twente. In een uitverkocht en sfeervol Adelaarshorst stonden de rood-gele met 0-1 op achterstand bij rust. Een totaal ander Kowet kwam de kleedkamer uit voor de tweede helft. Verheydt beloonde dit door de gelijkmaker in te koppen. Een fout van Verhulst zorgde echter voor de 1-2. Er veranderde niks meer aan de stand, waardoor er een kleine gat van vier punten met Sparta is ontstaan. Echter staat het nog steeds op een knappe derde plek.

Tweede klasse:

Vlak voor rust kreeg Schalkhaar een penalty toegekend tegen SDC ’12. Sven Kelder zijn ingezet werd gekeerd, maar gelukkig was Milan te Riele er als de kippen bij, om de rebound erin te schieten. Na rust scoorde David Klopman de tweede treffer voor Schalkhaar. Een belangrijk doelpunt, want ondertussen had SDC al de gelijkmaker gescoord. Door de 2-1 winst behoudt Schalkhaar haar zesde plek.

Derde klasse:

Na twee nederlagen op rij wist Helios wat het moest doen. Op bezoek bij SV Vaassen werd er dan ook terecht met 1-3 gewonnen. De goals kwamen van Bjorn Duteweert (2x) en Djeremy Waslander. Helios blijft vierde staan.
Turkse Kracht weet de laatste tijd weer wat winnen is en mocht dat laten zien bij het hoger geklasseerde Epe. In de wedstrijd die niet heel hoogstaand was, maar nog steeds heel spannend, werd er niet gescoord. Door de 0-0 zakt Turkse Kracht wel weer een plekje, zij staan nu zesde.
Colmschate kon in Apeldoorn totaal niet laten zien waarom ze de laatste tijd zoveel punten bij elkaar hebben gehaald. Robur was de hele wedstrijd de betere, maar had uiteindelijk een eigen doelpunt van Mark Wakkermans nodig, om de winst binnen te halen. Colmschate komt niet van de negende plek af.

Activia wist tegen Lochem niet te winnen. De 3-4 verlies was al de negende wedstrijd op rij die Activia niet wist te winnen (8 keer verloren, 1 keer gelijk). Het spel verdiende absoluut een punt, maar het mocht niet baten. Nog steeds op de tiende plek, maar het gat naar beneden wordt steeds kleiner.

Vierde klasse:

Diepenveen blijkt moeite te hebben met de druk dat een derby met zich meebrengt. Na het gelijke spel tegen Diepenveen vorige week, kwam het nu niet verder dan 1-1 tegen DAVO. De score had veel hoger kunnen uitvallen, als beide ploegen wat zuiniger geweest met hun kansen. Mitchell Pinkster scoorde namens DAVO, Bo Berends namens Diepenveen. Diepenveen​ blijft nog wel de koploper, DAVO blijft ook elfde staan.
De tweede derby in deze klasse was tussen De Gazelle en Lettele. Lettele kwam al gauw op voorsprong dankzij een goal van Mick Romeijn. Nog voor rust maakte Gazelle de gelijkmaker, dit keer was Sven Raats de doelpuntenmaker. In de tweede helft kon de wedstrijd alle kanten opgaan, maar bleef het bij 1-1. Gazelle komt maar niet hoger dan de dertiende plek, waar Lettele een plaatsje zakt en nu vierde staat.

In Bathmen werd er ook met 1-1 gelijk gespeeld. ABS kwam op achterstand tegen GFC. Tien minuten voor het einde, kreeg ABS een strafschop, die werd verzilverd door Wessel Nikkels. Dankzij het gelijke spel, blijft het vijfde staan.

Vijfde klasse:

Ook hier twee derby’s! IJsselstreek kreeg koploper Sportclub Deventer op bezoek. Het duurde bijna een uur voordat Sportclub Deventer op voorsprong kwam. Daarna ging het echter hard en won het met 0-5. Doelpuntenmakers waren Hamza Loukili, Mehmet Kaczi, Burak Kazci, Martin Kok en Elvis Selimovic. IJsselstreek zakt maarliefst twee plekken en staat nu zesde. Sportclub blijft logischerwijs bovenaan staan en door puntenverlies van SDOL lopen ze zelfs uit op de concurrent.
Koninklijke​ UD kreeg Go Ahead op bezoek. Een heel slecht Go Ahead had geluk dat Kon. UD niet scherp was, anders had de score nog veel hoger kunnen uitvallen dan 8-1 (!). David Bos scoorde er drie namens UD, dat stijgt naar de vierde plek. Go Ahead blijft elfde staan.

Sallandia wist met grote cijfers te winnen van de laatste plek. Tot twee maal toe kwamen de Deventenaren nog op achterstand tegen V en L. Toen het eenmaal ging lopen, werd er maarliefst met 6-2 gewonnen. Rick Wolvenne (3x), Mitchel Kiffen (2x) en Mickey Kuiper waren degene die voor de doelpunten scoorden. In de hele brede middenmoot weet Sallandia te stijgen naar plek zeven.

Kijk voor de vele verslagen op de site @drtvSport

https://twitter.com/drtvsport