Vrijdag verloor Kowet weer kostbare punten en zag FC Twente uitlopen op de ranglijst. FC RDC bewees voor de tweede keer dit seizoen de beste te zijn in Deventer op zaterdag. De wedstrijden van IJsselstreek en Koninklijke UD waren afgelast, maar gelukkig is er nog genoeg terug te lezen van de overige clubs op zondag. Veel goals, een nare blessure bij de wedstrijd van DAVO en natuurlijk de derby tussen Diepenveen en De Gazelle!

 

VRIJDAG 15 MAART

Go Ahead Eagles moest aantreden bij Helmond Sport. Helmond staat één-na-laatste en dat betekende dat de wedstrijd gewonnen moest worden. Kansen zat voor Kowet, die genoeg kansen creëerde, maar een penalty nodig had om op voorsprong te komen. Thomas Verheydt was de doelpuntenmaker. Uit het niets was het Helmond die na een uur op gelijke hoogte kwam. Ook daarna wist Go Ahead niet meer haar kansen te verzilveren, waardoor het 1-1 bleef. Go Ahead zakte een plekje en staat nu derde.

 

ZATERDAG 16 MAART

De enige derby die in Deventer mogelijk is op zaterdag, stond op het programma. Helios kreeg FC RDC op bezoek. Helios zocht naar revanche, nadat zij op Sportpark Borgele met 5-1 verloren hadden. Die revanche kregen zij niet. Het was FC RDC die met maarliefst 0-5 won. Jorrit Draaijer (normaal gesproken speler van het tweede elftal), Ufuk Dulkaroglu, Luuk Helms, Ross Bonevacia en Aldo Joaquim wisten allemaal te scoren. Beide teams blijven op hun eigen plek staan. Helios negende, en FC RDC zesde.

 

ZONDAG 17 MAART

Tweede klasse:

Schalkhaar kreeg thuis het in punten gelijkstaande ATC op bezoek. In een wedstrijd waar Schalkhaar de betere was, moest er twee keer een achterstand worden weggewerkt. Paul Roetert en Milan te Riele zorgden voor de 1-1 en 2-2. Het bleef bij 2-2. Waardoor Schalkhaar één puntje pakte en nog steeds zesde staat.

 

Derde klasse:

Helios moest naar KCVO toe. Een mooie kans om zich te revancheren na nederlaag van vorige week tegen Lochem. Tegen de laatste plek werd er alleen verloren. Djeremy Waslander maakte nog wel de 0-1. Maar de eindstand was 2-1. Helios blijft vierde staan, maar het kampioenschap kunnen ze nu wel vergeten.

Turkse Kracht wist bij SV Zwolle met maarliefst 0-3 te winnen. Al naar tien minuten scoorde Mehmet Colak de eerste treffer. In de laatste tien minuten wisten Hassan Güveli en Ohran Taflan de score uit te breiden. Turkse Kracht stijgt naar de vijfde plek.

Colmschate wist de goede lijn ook door te trekken tegen laagvlieger Albatross. Wie anders dan Jarmo van ‘t Hof maakte drie treffers in de met 4-0 gewonnen wedstrijd. Colmschate blijft wel negende staan.

Om aan te haken bij de middenmoot moest Activia winnen van Robur et Velocitas. Er werd echter met 2-0 verloren, dus blijft het tiende staan.

 

Vierde klasse:

De derby tussen koploper Diepenveen en nummer dertien Gazelle, leek een makkelijke middag te worden voor de thuisploeg. Niets was minder waar. In de wedstrijd, dat zich voornamelijk afspeelde op het middenveld, was het Diepenveen dat door een penalty van Jeffrey Mooren op voorsprong kwam. Mede door de goed spelende Justin Post (assist en een goal), kwam De Gazelle op een 1-2 voorsprong. Dankzij de broer van Jeffrey, Davey Mooren, eindige de wedstrijd in 2-2. Een terecht uitslag waar vooral Gazelle de morele winnaar is. Dat blijft echter dertiende staan. Diepenveen staat nog steeds bovenaan, maar de voorsprong op de concurrentie is logischerwijs geslonken.

Lettele kon profiteren van het gelijkspel van Diepenveen, maar deed dat niet. Uit bij Harfsen kwam het nog wel op voorsprong. Uiteindelijk verloren ze wel met duidelijke cijfers: 5-1. Lettele blijft wel derde staan.

ABS wist haar wedstrijd in Broekland zowel niet te winnen als te verliezen. De ploeg uit Bathmen kwam door een goal van Michiel ten Dam nog wel op voorsprong. De eindstand was echter 1-1. ABS blijft vijfde staan.

DAVO wist met 2-1 te winnen van Raalte, dankzij een goal in de laatste minuut van Rowan van der Hurk. De driepunter was echter niet het belangrijkste van de dag. Alle zorgen gingen en gaan naar Gregor Campo. De doelman van DAVO kreeg een knie tegen zijn hoofd aan en werd met de ambulance afgevoerd..

 

Vijfde klasse:

Sportclub Deventer blijft na de 4-0 overwinning op Wesepe de koploper in de vijfde klasse. Hamza Loukili (2x), Allusine Bah en Burak Kazci waren de doelpuntenmakers.

Op bezoek bij Wissel toonde Sallandia karakter door drie keer een achterstand ongedaan te maken. Mitchell Kiffen maakte zowel de 1-1 als de 2-2. De 3-3, tevens de eindstand, werd gescoord door Jody Band. Door het gelijke spel zakt Sallandia naar plek negen.

Go Ahead kon Sportclub Deventer helpen door van naaste concurrent SDOL te winnen. Jordi Weimer schoot de Deventenaren nog wel op voorsprong, maar verloren alsnog met 1-5. Het blijft wel elfde staan.