Joran Willemstein 
DONDERDAG 9 MEI
Derde klasse:
Turkse Kracht moest het duel tegen KCVO uitspelen, nadat de wedstrijd een tijdje terug gestaakt was vanwege het weer. Turkse Kracht won met 3-1, grote uitblinker was opnieuw Can Bayraktar met drie doelpunten. Turkse Kracht blijft derde staan en doet goede zaken in de periode.

Activia heeft haar eerste (!) zege van de tweede seizoenshelft te pakken. Thuis won het nipt met 4-3 van Witkampers. Activia wist een 0-2 achterstand om te turnen in een 4-2 voorsprong. Jarle Visser was de gevierde man, hij maakte in twee minuten tijd zowel de derde en vierde treffer. In het laatste kwartier werd er nog even hard gespeeld, gezien de drie rode kaarten die er nog vielen. Jeroen Mentink was degene bij Activia die eraf ging met twee keer geel. Activia blijft elfde staan.

 

Vierde klasse:
Lettele is het de laatste tijd helemaal kwijt. Hiervan wist DAVO optimaal te profiteren. Rowan van der Hurk wist vier keer te scoren in de met 1-5 gewonnen wedstrijd. DAVO stijgt naar de twaalfde plek.

De Gazelle stond thuis met 2-0 voor op Holten, voordat een blessure bij de scheidsrechter ervoor zorgde dat de wedstrijd na een uur gestaakt werd. Het blijft nog wel elfde staan.

 

VOORBESCHOUWING:

Voortaan zullen we ook de uitslagen, feitjes en standen van de clubs Voorwaarts, SV Twello en Overwetering meenemen in de verslagen van DRTV Sport.

Zaterdag speelt alleen FC RDC een wedstrijd, Helios is vrij. Voor FC RDC is het seizoen al verloren, al wordt er gehoopt dat het tweede elftal aankomende week kampioen wordt. De promotie daarvan is een belangrijke stap in het jarenplan dat FC RDC heeft opgesteld, om het niveau van het eerste ook weer omhoog te krijgen.

 

Zondag kan Voorwaarts drie punten pakken om zo de titelstrijd in eigen hand te houden. Als Overwetering verrast bij Achilles, dan pakken zij weer drie belangrijke punten in de strijd om de nacompetitie te ontlopen.

 

De ogen in de derde klasse zullen voornamelijk op Turkse Kracht gericht zijn. Met een achterstand van vijf punten en nog drie wedstrijden te gaan, is een kampioenschap misschien niet meer reëel. De achterstand in de periode is maar twee punten, dus daar zijn zeker nog kansen!

 

In de vierde klasse moet Diepenveen gewoon doorgaan met wat ze bijna de hele tweede seizoenshelft doen: winnen, dit keer van Broekland. ABS speelt een leuke wedstrijd in de subtop bij Markelo. De Gazelle en DAVO blijven door hun recente winstpartijen ook nog steeds in een hevige strijd, elk punt is van belang en van middenmoters Hector en Haarle kan gewonnen worden.

 

In de vijfde klasse kan Sportclub Deventer dan eindelijk kampioen worden! Zelf moeten ze dan winnen van Emst. Ook zijn ze afhankelijk van IJsselstreek. Wint IJsselstreek thuis van nummer twee CCW, dan is Sportclub niet meer in te halen.

 

ZATERDAG 11 MEI

Eerbeekse Boys (3) – FC RDC (7)

 

ZONDAG 12 MEI
Tweede klasse:
SDC ’12 (9) – Voorwaarts (1)
Schalkhaar (5) – Columbia (7)

Achilles ’12 (2) – Overwetering (12)

 

Derde klasse:
Robur et Velocitas (7) – Turkse Kracht (3)
Albatross (13) – Helios (6)
Colmschate (8) – KCVO (10)

Activia (11) – Vaassen (11)

 

Vierde klasse:
Diepenveen (1) – Broekland (6)
Markelo (3) – ABS (5)
Raalte (14) – Lettele (9)
Hector (8) – De Gazelle (11)

DAVO (12) – Haarle (7)

SV Twello (6) – TKA (11)

 

Vijfde klasse:
Sportclub Deventer (1) – Emst (6)
Koninklijke UD (5) – Wissel (12)
IJsselstreek (7) – SV CCW’16 (2)
Marienheem (11) – Sallandia (9)
Go Ahead (10) – Terwolde (4)