In het zaterdagvoetbal kwamen zowel Helios als FC RDC niet in actie dit weekend. Go-Ahead was zondag vrij, de rest van de gespeelde duels op een rijtje…

TWEEDE KLASSE
Afgelopen zondag leed Schalkhaar zijn eerste nederlaag, thuis tegen Barbaros werd het uiteindelijk 1-2. David Klopman zorgde voor de gelijkmaker na een klein uur spelen, maar Barbaros won met een tweede treffer van Ozturk. Daarmee staat de Hengelose club, die in 2017 nog vierde klasse speelde, op een tweede stek achter koploper Voorwaarts Twello dat zijn duel tegen MVV ’29 met 4-2 won.

DERDE KLASSE
Promovendus Activia leed een fikse nederlaag in Lochem. De Witkampers waren met 5-1 veel te sterk voor de gasten uit Twello. Guus Leerkes zorgde voor de eretreffer en Activia is na zondag terug te vinden op een negende plek. De enige Deventer club die lager staat is Colmschate dat een slechte seizoensstart kent. In eigen huis leed het zijn derde verlies, Vaassen was met 0-2 te sterk. Turkse Kracht doet het veel beter, bij nummer laatst won het zijn vierde wedstrijd. Met de 2-3 winst nestelt Turkse Kracht zich op een tweede stek, puntgelijk met Wijhe. Helios ontsnapte in de slotminuut aan een nederlaag bij Lochem, Ijen Bruinsma was de gelukkige doelpuntenmaker waarmee hij ‘zijn’ Helios in de middenmoot behoud.

VIERDE KLASSE
Het Bathmense ABS haalde flink uit in Enter, Youri Meijer scoorde drie maal, Yannick Duteweerd en Maikel Demmers maakten de vijftal treffers compleet waarmee ABS ongenaakbaar koploper blijft. Lettele staat derde in deze 4e klasse G, mede door het punt dat men meenam uit Deventer. DAVO was de tegenstander en de thuisclub leek op een comfortabele 2-0 overwinning af te stevenen met twee treffers van Sidney Pinkster. Echter na de rode prent voor Silvan van de Vegt ging Lettele er in geloven wat resulteerde in twee late treffers van Jesse Oosterwijk waardoor het met 2-2 onbeslist bleef op de Rielerenk.
Op de Zunnebargh werd het een knotsgekke middag, want Diepenveen raakte pas op stoom toen het de tweede helft startte met 10 man omdat Timo Broekman rood had gezien van de leidsman. Jeffrey Blanken zorgde, met twee goals, voor een 2-0 stand op het bord tegen Raalte alvorens Joeri Brouwer de aansluitingstreffer maakte na een uur spelen. Na tweemaal rood voor de gasten sloeg Diepenveen dubbel toe in de extra tijd: Jack Vunderink en Bas Blokvoort maakten er 4-1 van in Diepenveen. De Gazelle verloor in diezelfde klasse kansloos met 3-0 in Holten, waardoor ze achtste komen te staan, drie plekken onder Diepenveen.

VIJFDE KLASSE
De Zandweerd derby tussen de buren Sportclub Deventer en Sallandia kende een vroege openingstreffer voor de thuisclub, Loukili zou later nog een belangrijke treffer maken, maar voor de rust was Sallandia effectiever met goals van Mitchel Kiffen en Daily Klomp. Pas halverwege de tweede helft zette de thuisclub het overwicht om in een treffer; Mehmet Kazci zorgde voor de gelijkmaker waarna Hamza Loukili voor zijn tweede en Sportclub’s derde doelpunt van de middag zorgde. Na de rode prent voor Wolvenne liep Sportclub uit naar een 5-2 zege door treffers van Mehmet Kazci en een eigen doelpunt van Milan Mäkel.
IJsselstreek had in eigen huis enorm veel moeite met Wesepe, DC Mekking maakte al weer zijn zevende en Fabio Kruize maakte de beslissende 2-0 waardoor de Tricolores vierde komen te staan. Drie punten meer heeft Sportclub dat tweede staat, maar minder verliespunten kent als koploper SDOL dat een wedstrijd meer speelde. Sallandia staat vijfde, Go-Ahead (was vrij) staat zevende en Koninklijke UD vinden we terug op plek negen door het 3-3 gelijkspel tegen SDOL. Via David Bos kwam het op een 1-0 voorsprong die ze na tien minuten al weer kwijt waren door twee tegentreffers. Vlak voor de thee maakte Davis Bos de 2-2. Sean Westplat maakte ook de gelijkmaker, dit nadat SDOL tussendoor op een 2-3 voorsprong was gekomen.

Het duel Sportclub Deventer vs Sallandia werd bezocht door één van onze verslaggevers. Naast een uitgebreid Twitterverslag, is er ook een wedstrijdverslag terug te lezen omlijst met prachtige foto’s van Henny Meyerink en interviews met vertegenwoordigers van beide clubs. Lees het hier terug!

Sportclub hersteld zich en wint derby van buurman Sallandia

Erik van Luttikhuizen