Afgelopen vrijdag won Go Ahead Eagles met 1-0 van hekkensluiter Helmond Sport. De Deventerploeg worstelt een beetje met de vorm en het vinden van automatismen. Toch was het team kwalitatief beter dan de Brabanders en wonnen, in een weinig verheffend duel, met 1-0 en doet weer volop mee bovenin de Eerste Divisie waar vrijdag koploper FC Den Bosch wacht als tegenstander. Het duel begint om 20:00 uur in de Adelaarshorst en is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.

ZATERDAG AMATEURS
Zaterdag verloor Helios kansloos met 1-5 van Harfsen en staat met slechts 4 punten toch nog derde van onder. Almen en Winterswijk sluiten de rij in deze 4e Klasse E waar FC RDC de slag om de bovenste plekken verloor. Op Sportpark Borgele was het Arnhemse Paasberg met 1-2 te sterk, waardoor de ploeg van Ensing wegzakt naar de middenmoot met 16 punten uit 9 duels. Toch bedraagt de achterstand op koploper DVOV maar vier punten, zo dicht staan de eerste zes bij elkaar.

ZONDAG 2e KLASSE
In de 2e Klasse J behield Achilles de koppositie door met 4-2 te winnen van Schalkaar. David Klopman opende de score na 5 minuten voetbal, maar twintig minuten later stond het al weer 2-1 waarna Michiel Hullegie de gelijkmaker scoorde halverwege de tweede helft. Het werd een verrassende middag door twee treffers van Robert Wilens waardoor Schalkhaar in de middenmoot blijft hangen waar Voorwaarts juist wegkruipt na een overwinning op het sterke Barbaros.

DERDE KLASSE
De zondagtak van Helios doet het goed in de derde klasse, afgelopen zondag werd Robur et Velocitas met 4-2 verslagen in een vermakelijk duel. Helios kruipt door die driepunter naar de subtop, waar ook Turkse Kracht zich bevindt, echter hebben zij twee punten meer en een duel minder gespeeld. Hun wedstrijd, thuis tegen Vaassen werd immers afgelast. Epe is stiekem over Turkse Kracht heen gekropen op de ranglijst na een duidelijke zege tegen Activia in eigen huis. De ploeg uit Twello kwam nog wel op voorsprong via Hameka, maar het duel werd kansloos verloren, mede door de veldverwijzing voor Michael Hubner die na een uur spelen zijn tweede gele kaart ontving. Hameka mocht nogmaals het net laten bollen in de extra tijd voor een 5-2 einduitslag waarmee Activia nu onderaan de subtop bungelt met 17 punten. Eén plekje lager, maar wel op 7 punten achterstand, staat Colmschate dat zijn tweede overwinning van het seizoen vierde. SC Zwolle werd met 3-1 verslagen door treffers van Jarmo van ’t Hof en tweemaal Joris Weijdijk.

VIERDE KLASSE
In de vierde klasse meldt Diepenveen zich weer bovenin door een keurige 1-2 uitzege in Enter. De doelpunten voor Diepenveen werden laat in het duel gemaakt Jeffrey Blanken maakte de 1-1, twaalf minuten voor het einde, en de winnende viel zes minuutjes later via Stan Brouwer. Daardoor laat het voormalige koploper ABS en Lettele achter zich. Het duel van de ploeg uit Bathmen werd afgelast, het veld van De Gazelle bleek onbespeelbaar na de regelval dit weekend. Lettele verloor in eigen huis met 1-4 van de huidige koploper Markelo. De tweede nederlaag op rij voor Lettele nadat het zeven duels ongeslagen bleef.
In 4 G staat DAVO onderin, zeker na het duidelijke 5-1 verlies in Holten afgelopen zondag. Maar De Gazelle is de laagst genoteerde Deventerformatie in deze klasse, zij staan voorlaatste met negen punten, twee minder dan DAVO maar met nog een wedstrijd tegoed dus.

VIJFDE KLASSE
In de kelder van het amateurvoetbal won Sportclub Deventer de stadsderby van Koninklijke UD met 3-1. David Bos zette UD nog wel op voorsprong, maar nog voor de thee scoorden Loukili en Kazci voor de thuisclub. Mehmet Kazci maakte halverwege de tweede helft zijn tweede, en daarmee Sportclub’ derde treffer, van de middag waardoor zijn team bovenaan staat. Wel heeft Sportclub één duel minder gespeeld dan SDOL dat op twee punten volgt. Op 19 punten staat IJsselstreek als derde, mede dankzij de 2-4 zege in De Vecht. Fabian Kruize scoorde drie maal en Alescio Troncia eenmaal. Wel een belangrijke treffer voor Troncia, omdat hij juist de stand naar 2-3 trok ruim een kwartier voor tijd.
Onderin pakte Go-Ahead een enorm belangrijk punt bij Emst, mede door de 50ste treffer (in dienst van Go-Ahead) van Jordi Weimer. Rayshon Adamus maakte de vroege 0-1 en Calvin Houwer scoorde de 1-2 vlak na de gelijkmaker van Emst. Na de thee maakte Weimer een belangrijke, want hij tilde de score naar 2-3 op dat moment. Diep in extra tijd moest Go-Ahead toch nog een treffer incasseren waardoor het één punt mee terug nam naar Deventer. Daardoor loopt het ietsje verder uit op de ondersten, Go-Ahead heeft nu vijf punten voorsprong op Mariënheem dat derde van onder staat met slechts zes punten. Kon UD heeft ook elf punten uit tien duels, maar een beter doelsaldo dan stadsgenoot Go-Ahead.

 

Erik van Luttikhuizen