De enige twee zaterdagclubs die Deventer kent speelden tegen elkaar, FC RDC was daarin heer en meester.

ZATERDAG
Alleen in het begin van de derby leek Helios mee te kunnen, maar na 70 minuten was het opgelucht dat ook de thuisclub het wel ‘goed’ vond. Aldo Joaquim opende de score en tien minuten later maakte Steven van den Beld slim gelijk. Abdou Secka scoorde nog voor de rust tweemaal, met name de laatste was van een ongekende schoonheid. Na de thee prikte Joost Brouwer koel raak vanaf 11 meter en sloot Aldo Joaquim de rij met de uiteindelijke 5-1.
Helios kent Winterswijke en Almen nog onder zich, echter heeft het wel een duel meer gespeeld. In tegenstelling tot FC RDC dat derde staat in deze 4e klasse J, één punt achter koploper Eerbeekse Boys.

ZONDAG
Behalve de amateurclubs, kwam ook Go Ahead Eagles in actie. In Enschede werd FC Twente verslagen met 0-1. Die treffer viel even voor rust toen de gedreven Deventerploeg de Twente defensie afjoeg en Navratil koel de enige treffer achter doelman Drommel deponeerde. Want in het tweede deel was de thuisploeg heer en meester, echter met nauwelijks kansen voor het doel van Verhulst. Met die overwinning staat de ploeg van Stegeman weer bovenaan in de eerste divisie.

TWEEDE KLASSE
Dankzij de zevenklapper van vorige week had Schalkhaar ruim het dubbele puntenaantal dan tegenstander WSV, echter wonnen de Apeldoorners met 1-0 van Schalkhaar. Daarmee ‘vergeet’ het team van Marcel Geestman aan te sluiten bovenin 2J en is zijn elftal terug te vinden op de 7e plek, zes punten los van koploper Achilles ’12 en één punt minder dan Voorwaarts wat met 3-1 verloor bij ATC’65.

DERDE KLASSE
Helios ging keihard onderuit bij Heeten dat voor de rust al een 3-0 voorsprong had te pakken middels treffers van Dennis Aarnink en twee maal Chiel van Dartel, waarvan één vanaf elf meter. Glenn Alberts benutte ook een strafschop voor Helios, maar in het tweede deel bleef Heeten de bovenliggende partij met twee late doelpunten als bonus; Arno Hendriks en Korijn Schrijver zetten de eindstand op 5-1.
Activia blijft, als promovendus, maar verrassen Nu werd Colmschate aan de zegekar gebonden. De geelhemden kwamen wel op voorsprong via een vlotte goal van Jard Kamperman Leferink. Echter Michiel Mikkers zette de ruststand op 1-1 waarna een boeiende tweede helft volgde waarin Guus Leerkes de thuisclub op voorsprong schiet nadat Jordy Molemans van Colmschate vroegtijdig onder de douche kon na zijn tweede gele kaart. Die man meer situatie werd uitgenut met een derde treffer voor Activia via Jarle Visser 3-1. In de slotfase hield Activia knap stand en stond slechts één treffer toe, Hidde Hekert zorgde voor de 3-2 als einduitslag.
Turkse Kracht verastte De Witkampers én zichzelf met een nipte zege. Voor de thee was de Deventer formatie heer en meester en scoorde het tweemaal via Can Bayraktar en Mehmet Colak. Na de rust werkte de donderpreek bij de gasten klaarblijkelijk, want die bogen de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Dat Turkse Kracht karakter heeft toonden ze al vaker in deze 3e klasse B met late treffers, zo nu ook. Furkan Karzi leek een punt te redden, maar diep in de extra tijd maakte Benyamin Özkok er zelfs drie van, waardoor de knotsgekke wedstrijd eindigde in een 4-3 zege voor de nummer twee in de poule; Turkse Kracht dat op doelsaldo achter koploper Wijhe afwacht. Activia stoot door naar een derde plek, drie punten achter bovenstaand duo terwijl Helios zakt naar een zesde plek. Colmschate staat derde van onder, één punt meer dan Heeten wat voorlaatste staat.

VIERDE KLASSE
Lettele behaalde een uitstekende overwinning op concurrent Broekland en staat daarmee fier bovenaan in de 4e Klasse G. Joost Meijerink opende de score en Bas Huijsmans verdubbelde dit, maar Broekland ging met 2-1 de rust in. Bas Huijsmans scoorde zijn tweede van de middag en Lettele’ derde waarna Broekland de marge weer terugbracht tot 3-2. Eén minuut voor tijd beslistte Danny Meurer het spannende duel met de uiteindelijke 4-2.
De Gazelle kon geen vuist maken op de Rielerenk tegen bij Haarle en ging pijnlijk met 0-2 onderuit waardoor het de aansluiting mist met de middenmoot. Ook DAVO mist die aansluiting, de buurman verslikte zich zich tegen Hector dat in een kwartier tijd de wedstrijd beslistte vlak na de thee. De eretreffer kwam op naam van Toni Cakir die de 4-1 maakte.
ABS stond drie weken terug nog fier bovenaan, maar behaalde slechts één punt uit de afgelopen twee wedstrijden. Afgelopen zondag bleef het op 2-2 steken tegen Holten. Maikel Demmers maakte de 1-1 en Stef Willemsen de 2-1, maar even voortijd kwamen de gasten weer langszij.
Diepenveen had de wedstrijd in Nieuw-Heeten eigenlijk voor rust al beslist met goals van Davy Mooren, Jeffrey Blanken en Davy Mooren. Na de de tegentreffer van de thuisclub zorgde Timo Broekman voor drie doelpunten verschil met zijn 1-4. Daarmee stijgt de dorpsclub naar een vierde plek op twee punten van Lettele, daartussen dus ABS en Markelo. DAVO en De Gazelle bungelen onderaan met, respectievelijk acht en zes punten, net boven nummer laatst Raalte dat slechts één punt behaalde in de acht gespeelde wedstrijden.

VIJFDE KLASSE
IJsselstreek versloeg, in een onvervalste stadsderby, Go-Ahead op overtuigende wijze. Sadettin Aydogan opende de score halverwege de eerste helft. Direct na de ranja maakte hij zijn trio treffers vol waarna de ban gebroken was bij Go-Ahead. Hischam Mazid maakte de 4-0 waarna Fabian Kruize een onversalste hattrick produceerde voor de uiteindelijke 7-0 op Sportpark Keizerslanden.
Sallandia kwam tot 2-2 in een duel waarvan nog 10 minuten open blijven staan. Door een ernstig blessuregeval floot de scheidsrechter vroegtijdig af nadat Jeffrey Heijnenkamp zijn Sallandia al vroegtijdig op voorsprong had gezet. Na een uur spelen herstelde Mitchel Kiffen de inmiddels opgelopen achterstand door de 2-2 te maken. De KNVB beslist nog wat er gaat gebeuren met de resterende tijd (ca. 10 minuten) van dit duel.
Koninklijke UD leek de weg naar boven te zijn ingeslagen, maar ging zondag flink onderuit in Wesepe. Daan Voshol maakte vlak voor rust nog wel de 2-1, maar meer als een aansluitingstreffer bleek het niet te zijn want de thuisclub denderde met 5-1 over de Deventer formatie heen. Daardoor pakt Wesepe de plek in de middenmoot in plaats van UD dat negende staat met een puntje meer dan Go-Ahead. Sallandia zakt naar plek vier, in afwachting van het resultaat van afgelopen zondag natuurlijk. IJsselstreek meldt zich in de top drie op twee punten van Sportclub Deventer dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Koploper is nog SDOL met één punt meer dan Sportclub, maar daar had het wel twee wedstrijden meer voor nodig.

 

ERIK VAN LUTTIKHUIZEN