Onderstaand overzicht is traditiegetrouw een soort afsluiting van het voetbalweekend. Alle binnengekomen sportverlsagen worden hier kort gebundeld. Mist u uw club bij de verslagen, neem dan even contact met ons op: sport@deventerrtv.nl

ZATERDAG
Alleen FC RDC kwam in actie zaterdag, het ontving koploper Eerbeekse Boys. In het duel op Borgele had de thuisploeg het beste van het spel en ook de meeste kansen. De warrig leidende leidsman liet, om onverklaarbare redenen, het duel maar liefst 7 minuten doorspelen waarin de gasten de gelijkmaker konden maken. Aldo Joaquim had FC RDC op een terechte 1-0 voorsprong gezet vlak voor de thee. Trainer Jacon Ensing gaf aan het als een verlies te ervaren, zijn ploeg mist nu de koppositie en staat op een vijfde plek.
Het duel van Helios thuis tegen de Grolse Boys werd afgelast, de tegenstander heeft zich teruggetrokken uit de competitie (later meer…)

ZONDAG
Ook Schalkhaar kreeg de koploper op bezoek, maar wist er geen punten aan over te houden. Op de Horsterhoek werd een nipte 0-1 nederlaag geleden waardoor Schalkhaar naar een zevende plek wegzakt, echter met nog een duel te goed ten opzichte van alle clubs boven hen. Voorwaarts is daar één van, de Twellose club speelde met 1-1 gelijk tegen Suryoye-Mediterraneo FC en staat nu vierde in de 2e klasse J.

DERDE KLASSE
Activia gaf bijna een vorstelijke voorsprong weg in Vaassen waar KCVO terugkwam tot 2-3. Michel Mikkers bracht de zege in veiligheid met de 2-4, negen minuten voor tijd. Colmschate kent een moeizame start in de 3e klasse B, maar knokte zich zondag naar een punt thuis tegen Heeten. Michel Versluis schoot vanaf 11 meter zijn ploeg vlak voor de thee naast Heeten en Jard Kamperman Leferink deed dat enkele minuten voor tijd met de 2-2.
Helios deed wederom goede zaken door Epe met 3-2 te verslaan. Het zag er halverwege niet naar uit, omdat de ploegen gingen rusten met een 0-2 tussenstand zondagmiddag. Na de thee scoorden Bjorn Duteweert, Danny van de Pieterman en Glenn Alberts achtereenvolgens waardoor Helios met 3-2 Epe versloeg en over de tegenstander heen gaat in de rangschikking. Daarin staat Turkse Kracht niet meer bovenaan na het gelijkspel in Lochem. Can Bayraktar bracht zijn ploeg al vroeg op voorsprong en Mehmet Colak zette na 70 minuten zelfs de 0-2 op het bord. Negen minuten later scoorde Rico Lammerdink de 1-2 vanuit een strafschop, waarna Faruk Cadirci de bal onfortuinlijk in eigen doel werkte even voor tijd.

VIERDE KLASSE
Lettele speelde met 2-2 gelijk bij GFC, Mick Romijn maakte de 1-1 en Ruben Gerritsen zelfs de 1-2, maar een strafschop bepaalde uiteindelijk de 2-2 eindstand. ABS staat eerste na een 1-2 winst in Haarle.Bas Brinkman zorgde al na vijf minuten voor de openingstreffer waarna Chiel Huis in ’t Veld de winnende maakte 20 minuten voor tijd.
DAVO pakte een punt thuis tegen Nieuw-Heeten. Almir Fizovic schoot na twee minuten de thuisploeg al op voorsprong terwijl de gasten al snel weer op gelijke hoogte kwamen. Wout ten Have maakte de 2-1, waarna Nieuw-Heeten een strafschop miste. Toch scoorden de gasten de gelijkmaker via Indy Grolleman.
De Gazelle kwam via een prachtige vrije trap van Justin Post op 0-1 in de 73ste minuut. Echter kon men die voorsprong niet vasthouden, Broekland scoorde in de resterende tijd tweemaal via Aron Schiphorst.
Diepenveen verslikte zich op de eigen Zunnebargh in laagvlieger Hector. Bo Berends trok de 0-1 achterstand nog wel recht na ruim een half uur spelen, maar de mannen uit Goor makten even voor tijd de 1-2 via Arno Katera.
Diepenveen staat nu zesde, drie punten achter koploper ABS en twee achter Lettele dat tweede staat. DAVO staat achtste, De Gazelle twaalfde.

VIJFDE KLASSE
Go-Ahead en Wesepe deelden de punten, het werd 3-3 op de Rielerenk. Sportclub won van SDOL via een treffer van Daan Vegelin en pakt daarmee de koppositie in de vijfde klasse G. Daar heeft het zelfs nog een wedstrijd te goed ten opzichte van nummer twee SDOL dat twee punten minder heeft nu. Sallandia won met 1-3 in Terwolde, Mickey Kuper scoorde vanuit een prachtige vrije trap de 0-1 na een half uur wedstrijd, waarna diezelfde Kuper Mitchel Kiffen in staat stelde de 0-2 te maken. Na de thee maakte Jeffrey Heynenkamp de 0-3 en Terwolde scoorde een eretreffer diep in blessuretijd.
Kon. UD kwam op een 1-0 voorsprong door een prachtig ingeschoten vrije trap. IJsselstreek maakt gelijk, ook vanuit een vrije trap, door Abdullah Kilic. Halverwege de tweede helft beslissen de gasten het duel door een een-tweetje van Abdullah Kilic met Adem Kocak. IJsselstreek nadert stadgenoot Sallandia tot op twee punten met nog een duel te goed. Sallandia staat op de derde plek, drie punten achter koploper Sportclub. Kon. UD staat achtste en Go-Ahead tiende in 5G.

EERSTE DIVISIE
Go Ahead Eagles struikelde in Velsen over Telstar. De ploeg van John Stegeman speelde lankmoedig en kon het bevlogen en slimmere Telstar niet verslaan zondagmiddag. De enige treffer kwam op naam van spits Verheydt die een hoekschop van Stans binnen kopte. Trainer John Stegeman was na afloop furieus op zijn ploeg, het lag met name aan de de instelling. Ook aanvoerder Veldmate gaf aan dat zijn ploeg te laconiek richting Velsen was afgereisd.