ZATERDAG VIERDE KLASSE
Er zijn twee zaterdagclubs actief sinds dit seizoen, Helios is gestart in de 4e klasse E, dezelfde klasse waarin het gedegradeerde FC RDC uitkomt. Helios kent een moeizame start, het liep zaterdag tegen zijn derde nederlaag op. Uit bij Eerbeekse Boys ging het vrij kansloos met 3-0 onderuit, alle treffers van Eerbeek zijde waren van Thijs Streppel. FC RDC daarentegen lijkt de goede lijn te hebben gevonden met een 1-4 winst in Almen. Wederom had jongeling Luuk Helms een belangrijke rol in het scoreverloop. Hij zette FC RDC op een veilige 0-2 voorsprong waarna hij in de slotseconde ook de vierde van zijn team binnenschoot. Tussendoor had Joost Brouwer zijn team naar een veilige 1-3 geschoten. Daarmee staat FC RDC nu op een vierde plek, één punt minder dan koploper Eerbeekse Boys. Helios bezet de achtste plek met vier punten uit vijf duels.

ZONDAG TWEEDE KLASSE
Schalkhaar behaalde een knappe overwinning in Hengelo waar ATC ’65 met 0-3 werd geklopt. David Klopman opende en sloot de score, tussendoor maakte Michel Hullegie de 0-2. Daarmee kruipt Schalkhaar stiekem naar boven, het staat nu zesde met slecht één verliespunt minder dan koploper Barbaros. Overwetering speelde in dezelfde klasse gelijk in Almelo, het werd 2-2 bij Luctor et Emergo terwijl Voorwaarts enkele minuten voor tijd een punt veiligstelde bij Vogide.

DERDE KLASSE
De zondagtak van Helios won met 5-2 thuis van laagvlieger KCVO. Iljen Bruinsma en Bjorn Duteweerd brachten de blauwhemden tweemaal op voorsprong waarna Djeremy Waslander vlak na rust de 3-2 binnenschoot. Daarmee was de ban gebroken, brachten Danny van der Pieterman en Menno Podt de uiteindelijke 5-2 op het scorebord. Activia won in Twello met maar liefst 4-1, een score die eigenlijk laat tot stand kwam. In de 70ste minuut schoot Jarle Visser de thuisploeg naar 2-0 nadat Guus Leerkes Activia vanaf 11 meter op voorsprong had gebracht. In de laatste vijf minuten vielen drie treffers waarvan Wouter Hameka en Michel Mikkers voor Activia de boeken in gingen. Ook Turkse Kracht won weer, en weer met een kleine marge. De enige treffer werd op naam geschreven van Can Bayraktar waarmee SV Zwolle met 1-0 werd verslagen en Turkse Kracht op doelsaldo tweede staat achter Wijhe. Bas Jansen redde een punt voor zijn Colmschate door in de slotminuut de 2-2 binnen te werken. Kevin Stremmelaar had de score geopend bij Albatross, maar de ploeg uit Ugchelen knokte zich naar een 2-1 voorsprong die vlak voor tijd door Colmschate nog van het bord werd geveegd. Daarmee staat de ploeg van Marco Onderwerg nu twaalfde, vier punten boven nummer laatst KCVO

VIERDE KLASSE
Lettele wist in eigen huis de drie punten te behouden tegen Haarle, Mick Romein en Jesse Oosterwijk scoorden voor de thuisclub die nu knap de tweede plek bezet van deze 4e klasse G. ABS is derde, drie punten achter koploper Markelo, doordat het in eigen huis verrassend met 0-1 verloor van Broekland. Diepenveen staat punt gelijk met de Bathmense ploeg door de knappe 1-0 zege op stadsgenoot De Gazelle. Thomas Uddink zorgde voor de enige treffer in deze derby, door een eigen doelpunt. DAVO pakte een driepunter waarmee het terug te vinden is in de middenmoot. Het startte in Raalte met een 2-0 achterstand die het in een uur tijd wist om te buigen tot een 2-4 zege. Nino Zeilstra, Oussama Zayzaoui, Wesley Willems en Almir Fizovic kwamen op het formulier als doelpuntenmakers voor DAVO.

VIJFDE KLASSE 
Koninklijke UD stal een overwinning in Wilp waar fusieclub CCW ’16 verrast werd in de laatste minuten door de winnende treffer van Dylan Haring. De matchwinner was ook al belangrijk bij de eerste twee doelpunten waarmee UD op een 0-2 voorsprong kwam. Na de treffers van Sean Westplat en Pascal Oguz scoorde Bart Keurhorst de 1-2 vlak voor rust en de 2-2 na een uur spelen. Sean Westplat’s tweede treffer was goed voor de 2-3 waarna Björn Hendriks 3-3 de terechte 3-3 op her bord ‘parkeerde’, niet wetende dat in de slotseconde de Deventerploeg gelukkig met de drie punten aan de haal zouden gaan. IJsselstreek kwam terug van een achterstand op een 2-3 voorsprong, maar moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel in Mariënheem. Alesio Troncia opende de score voor de Deventerclub, Sadettin Aydogan maakte daarna de 2-2 en ook de 2-3 halverwege de tweede helft. Toch had de thuisclub het laatste woord met de 3-3 van Mike Kemper. Sallandia zette zichzelf weer op de kaart na de verloren derby van vorige week door met 7-1 Wissel ‘af te slachten’. Mitchel Kiffen maakte vier treffers binnen 24 minuten, waarna Mickey Kuper via een strafschop de ruststand op 5-0 bepaalde Na de thee scoorden de gasten hun eretreffer waarna Mitchel Kiffen en Dillen Kornet het zevental treffers vol maakte. Daarmee vindt Sallandia weer aansluiting bij de top met 10 punten uit zes duels, net onder Sportclub dat tweede staat achter koploper SDOL dat thuis met 4-0 won van Go-Ahead. De club van de Rielerenk zakt daarmee naar de negende plek met zes punten uit negen duel. Sportclub Deventer zelf bond Wesepe aan de zegekar. Door doelpunten van Burak Kazci en Martin Kok wist het met met 0-2 te winnen bij Wesepe. Sportclub dus nu tweede in 5 G met een wedstrijd minder gespeeld als koploper SDOL, buurman Sallandia derde, IJsselstreek en Kon. UD respectievelijk vijfde en zesde met acht punten.

Erik van Luttikhuizen

SPORTPLATFORM
Dit beknopte overzicht is tot stand gekomen vanuit het platform @DrtvSport dat ruimte biedt aan alle sportclubs uit de Gemeente Deventer om hun verslagen te publiceren op een centraal punt. Bijna alle amateurclubs dienen verslagen in via hun eigen correspondenten, evenals de gymnastiek, hockey, korfbal, rugby, padel, tennis, schaatsen etc, etc.
Wil u ook uw sportclub in de schijnwerpers zetten, mail de verslagen dan naar het platform via het mailadres sport@deventerrtv.nl