Advieslijn

Tactus heeft snel de advieslijn opgezet om naasten en mensen die zelf aan het gebruiken zijn, op een laagdrempelige manier met ons contact op kan nemen. Dit betekend niet dat je meteen cliënt bent bij Tactus, maar dat je iemand aan de lijn krijgt die met je mee kan denken en je tips kan geven.

Wat is er anders?

Tactus doet nu alles vanuit huis. Zij zijn sinds drie weken helemaal omgeschakeld en alles gebeurd nu op afstand.

Wordt Tactus meer gebeld?

De verwachting is wel dat het gebruik toeneemt, in situaties die mensen niet kennen. Ze merken wel dat de aanmeldingen en alle contacten juist wat teruglopen. Maar verwacht wordt dat het eigenlijk een beetje stilte voor de storm is.

Wel zien ze meldingen binnenkomen bij de advieslijn van ouders die merken dat hun kinderen nu aan hun beeldscherm vastgeplakt zitten en ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan.

Tips en trucs voor ouders

Zijn er nog tips en trucs voor ouders met betrekking tot het beeldscherm gebruik van hun kinderen? “Nu blijft het vermaak geven. Het is ook een manier om contacten te houden. Het is wel belangrijk voor ouders om daarin te blijven begeleiden. Hoe je een dagritme behoudt waarin ook gewerkt wordt aan de verantwoordelijkheden van de kinderen en jongeren zoals school.” Aldus Van Houwelingen.

Hieronder is het gehele interview met Gijs van Houwelingen terug te horen.

Kijk voor meer informatie op www.tactus.nl/corona.