Op www.deventerstroomt.nl vindt u informatie over wat u zelf kunt doen, van kleine tot grote klimaatregelen. Van maatregelen die niks kosten tot maatregelen die om een (grotere) investering vragen. Wilt u weten welke subsidies en leningen er zijn? Heeft u advies nodig of wilt u maatregelen laten uitvoeren? Ook hierover geeft deze website de nodige informatie. 

Deventer stroomt wordt ondersteund door een groot aantal inwoners, organisaties, bedrijven en instellingen. Doe ook mee, zet uw klimaatregel op de kaart en inspireer anderen. Deventer stroomt. 

Op de website vindt u voorbeelden van (groepen) Deventenaren, bedrijven en instellingen die al maatregelen hebben genomen op het gebied van bijvoorbeeld energie besparen en zelf opwekken of regenwater afkoppelen en vasthouden in de tuin. 

Die voorbeelden zijn ook te vinden op 2 verschillende kaarten. Daarop kunt u gemakkelijk zien wie bijvoorbeeld bij u in de buurt al iets heeft gedaan en wat er is gedaan. 

Heeft u zelf al klimaatregelen uitgevoerd en wilt u anderen laten zien wat zij kunnen doen? Meld uw eigen ‘project’ dan ook aan en inspireer uw buurtbewoners, Deventenaren, bedrijven en instellingen. 

Filmsterren gezocht 

Wilt u mensen echt in actie zien? Onder ‘Doeners in beeld’ zijn op de website inspirerende video’s te vinden van Deventenaren die de handen uit de mouwen steken. Alleen, samen met de directe buren of de hele buurt, als bedrijf, club of instelling. 

De videoreeks is net begonnen, maar de opzet staat vast. De 2 voorbeelden laten mooi zien hoe de reeks er uit gaat zien. De onderwerpen en de mensen, bedrijven en instellingen die er in schitteren staan voor een deel nog niet vast. 

Gaat u aan de slag met energiemaatregelen? Bijvoorbeeld met zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp? Wilt u ook schitteren in 1 van onze video’s? Laat ons weten wat u gaat doen, wanneer, hoe en waar en met wie. En maak kans op uw eigen videoclip. Voorlopig hebben we er 2 weg te geven die gaan over energiemaatregelen. U kunt contact opnement met Peter Sips van Gemeente Deventer, via e-mailadres p.sips@deventer.nl of telefoonnummer 06 – 12 07 06 39.