Meisje van de Waag

De Schouwburg werkt voor dit evenement samen met Muziektheater Tabula Rasa van muzikaal leider Floor Lanz en regisseur Wilma Licht (o.a. The Passion Deventer 2016). Wijken, amateurgezelschappen en Deventer ondernemers worden actief betrokken bij dit project.

Tabula Rasa heeft van Stichting Wesselings van Breemen uit Deventer de rechten van de musical ‘Meisje van de Waag’ gekregen. Het verhaal van ‘Meisje van de Waag’ is geen traditionele, historische musical over Deventer, maar een verhaal waarin de relaties tussen inwoners in het begin van de 20e eeuw centraal staan. Meisje van de Waag is een musical over lef; het lef om te durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben.

Deventer Schouwburg

Hoe het allemaal begon: in de kroeg! De Deventer Schouwburg begint als Komediezaal in restaurant van Eede aan Het Grote Kerkhof. In 1870 wordt de schouwburg een officieel instituut met de oprichting van de NV Deventer Schouwburg door inwoners van de stad. In 1954 wordt een nieuwe Schouwburg geopend. Na 125 jaar gevestigd te zijn geweest aan het Grote Kerkhof verlaat de Schouwburg in 1995 die historische plek voor een spiksplinternieuw gebouw aan de Leeuwenbrug, de poort van de stad, tegenover het station.

De komende tijd wordt er door de producenten van de musical op zoek gegaan naar samenwerkingspartners uit de stad, sponsoren, figuranten en wordt er regelmatig aandacht gevraagd middels kleine evenementen.

Kijk voor meer informatie op www.deventerschouwburg.nl of www.tabula-rasa.nu