Voorafgaand aan de Deventer Sportverkiezing vonden een tweetal inspirerende bijeenkomsten plaats. Speciaal voor bedrijven, talenten en coaches gaf Gerard Kemkers, oud-schaatscoach van onder andere Ireen Wüst en Sven Kramer, een masterclass over talentontwikkeling, coaching, teambuilding en samenwerking.

Parallel aan de masterclass vond een bijeenkomst “Iedereen Actief: in Deventer sport iedereen inclusief” plaats. Deze bijeenkomst was bedoeld voor sportverenigingen en onderwijsinstellingen en ging in op het inclusief sporten, wat in het landelijk sportakkoord één van de speerpunten is. Deze bijeenkomst werd gepresenteerd door zevenvoudig Paralympisch kampioen rolstoeltennis Esther Vergeer.

Optredens

De muzikale optredens werden dit jaar verzorgd door Faktor 12, een ensemble dat met een uitgebalanceerde klank en veel enthousiasme het publiek vermaakte.

De Xoxo Dance Company zorgde daarnaast voor een spectaculair dansoptreden met het team dat onlangs Europees kampioen is geworden en die momenteel 3e staan op de wereldranglijst. Daarnaast gaf danskampioen David Kitoyan een solo weg. Hij won onlangs een grote prijs op het WK in Glasgow.

Om 20.00 uur werden de winnaars de prijzen uitgereikt door Gerard Kemkers, Esther Vergeer en Ben Halle.

De winnaars zijn:

–       Iedereen Actief Award: Groenste Obstakelrun – 1 KM Run van DRV De Zwaluwen

–       Sportploeg van het Jaar: Burnside (skateboarden)

–       Sportman van het Jaar: Thomas Krol (schaatsen)

–       Aangepast sporten: Deventer Sportploeg

–       Sportvrouw van het jaar: Carlijn Achtereekte (schaatsen)

–       Sporttalent van het jaar / Leo Halle Aanmoedigingsprijs: Max Kroonen (wielrennen)

De Drtv publieksprijs werd direct daarna ook uitgereikt aan Delano Jansen van der Sligte.