Weer van start
Per 1 juni zijn de overheidsregels versoepeld. De Deventer Schoon Familie kan ook weer beginnen, met inachtneming van de Coronaregels. De DSF trapt op 6 juni om 09.45 uur het actieseizoen af op de Worp met de leden van WorpWegWerpVrij (een van de meest actieve groepen in de gemeente Deventer) en onder ‘toezicht’ van wethouder Frits Rorink.

Traditiegetrouw
In het voorjaar gaan veel Deventenaren traditiegetrouw aan de slag met hun leefomgeving. Ondersteund door de Deventer Schoon Familie gaan de bewoners in Deventer, in hun eigen straat of buurt, zwerfvuil opruimen of onkruid verwijderen tijdens een actie met buurtbewoners. De DSF zorgt voor opruimmiddelen en het coördineren van de actie.

WorpWegWerpVrij
Een van de meest actieve bewonersgroepen in de gemeente Deventer is WorpWegWerpVrij. Al jaren lang ruimen de bewoners van de Worp op de eerste zaterdag van de maand op de IJsselstrandjes, maar ook in de wijk werfafval op. Aan de hoeveelheden die ze verzamelen is te zien dat dat bepaald geen overbodige luxe is; de IJsselstrandjes zijn een gelief recreatiegebied, maar helaas neemt niet elke gebruiker zijn of haar afval mee naar huis of naar een van de containers.

De werkgroep regelt in principe de eigen acties, maar in deze coronatijd is alles anders en dus komt de DSF de eerste actie ondersteunen met posters en flyers met de corona maatregelen en met gedesinfecteerde materialen.