In de tijd van de ziekenomroep zond men al verslag van de wedstrijden van Go-Ahead uit, dat werd later lokale omroep en via Deventer FM werd het ondergebracht bij DeventerTV. Eindredacteur Erik van Luttikhuizen licht toe: “Ik kwam via Radio2 in 2006 bij Deventer FM met coryfeeën als Rob De Jong, Pierre Gouw, Henk van Bussel, Ineke Ros, Ab Wormgoor en Gerard Kok. Die maakten Stadsradio Sport vanaf de Polstraat”.

WIST DAT HET GOED ZAT
“Ik mocht met Henk van Bussel mee verslag doen van Kon.UD, de eerste helft eerst korte stukjes. Het ging best goed, bleek ook wel want Henk ging koffie halen en kwam de hele tweede helft niet meer terug. Hij had geluisterd vanuit de bestuurskamer en wist dat het goed zat”, aldus eindredacteur Erik van Luttikhuizen.

WEEK IN WEEK UIT
Deventer FM moest stoppen ivm regelgeving en de radio werd ondergebracht bij Deventer TV. Daar ben ik begonnen met hulp van Eric Meyer en Patrick Kieftenbelt. Ik deed alle verslagen vanaf de tribune en Patrick met Eric in de studio. Alleen bovenop het aloude dak van de toenmalige eretribune. Week in week uit, totdat het programma stond, vaste luisteraars kende en anderen ook aan wilden sluiten. Ondertussen staat er een groep van bijna 20 vrijwilligers die nu al 599 uitzendingen succesvol hebben gebracht.

ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS
“Je hoort natuurlijk alleen de presentator in de studio en de twee verslaggevers, maar het is wel een teamgebeuren”, licht Van Luttikhuizen vlotjes toe. Hij stuurt de groep aan en zorgt er voor dat iedereen ingedeeld wordt naar eigen voorkeur: “Een enorme puzzel, maar de hegemonie is enorm!”
Van redactie tot techniek, presentator tot aan verslaggeving, de veelzijdigheid is enorm bij de enthousiaste groep vrijwilligers.

DRTV SPORT
Van Luttikhuizen is ook actief voor het sportplatform @DrtvSport. “Een initiatief met Milan Keskin, een geweldige bevlogen collega, een journalistiek beest…” Het platform groeit enorm en herbergt alle sportclubs uit de gemeente Deventer.  “Het nieuws voor de uitzendingen van Sport Live ontlenen we daarvandaan, de presentator kan zich dan goed voorbereiden”.

BELANGENLOOS
Dan komt de techneut er bij: “Ook een vrijwilliger die, naast de presentator, in de studio aanwezig is. Hij draagt zorg voor de verbindingen, brengt de muziek er bij en verdeelt dat alles de ether in en op internet”. Van Luttikhuizen klinkt trots bij zijn groep: “Ben ik ook, zoveel mensen die belangeloos hun hobby doen, vrijwillig maar niet vrijblijvend”.

EEN GOED STEL
Naast eindredacteur is Van Luttikhuizen ook verslaggever. “Als Go Ahead Eagles speelt rijd ik naar de uitduels en neem de co-verslaggever mee. In het begin deed Richard Thannhauser verslag van de uitduels, sinds 2008 doen we het zelf. Achter het stuur richting alle stadions in Nederland: “Geflankeerd door Patrick Kieftenbelt die als verslaggever aanschoof rond 2010, sindsdien zijn wij een goed stel”.

MIJLPAAL
Vanavond is Van Luttikhuizen niet bij de 600ste: “Ik ben met mijn gezin op vakantie in Italië, maar zal zeker meegenieten van deze mijlpaal, een prestatie van jewelste in dit toch wel egoïstische tijdperk”. Van Luttikhuizen roemt ‘zijn’ groep: “Fijne betrouwbare mensen, vol enthousiasme die hun kwaliteiten uitnutten voor de luisteraar, allemaal juichen als Kowet scoort, meeleven en voor elkaar klaarstaan”.

BELUISTEREN
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Impressie verloren play-off finale afgelopen seizoen:

Impressie van overwinning thuis tegen RToda JC een klein jaartje geleden.

Prolongatie eredivisieschap viert de selectie met hun supporters in de Gelredome:

Foto is genomen vanaf de tribune in Maastricht een jaar geleden. Het toont het huidige verslaggeversduo Erik van Luttikhuizen (l) en Patrick Kieftenbelt (r).

Voorbeschouwing SC Cambuur vs. Go Ahead Eagles