Opening 

DOP wordt om 12.15 uur officieel geopend door wethouder Carlo Verhaar in het Theatercafé van de schouwburg. Zo wel ervoor al erna speelt de AlsjevandegemeenteBAND, een muziekband die volledig bestaat uit talenten werkzaam bij de gemeente. 

 

DOPdates

Speciaal ter gelegenheid van het jubileum zijn is er een speciaal DOPdate programma georganiseerd; samenwerkingen van verschillende verenigingen/groepen die elkaar tijdens een speeddate hebben ontmoet.  De dates zijn te zien tussen 14.30 tot 15.30 uur in de grote zaal. Een voorbeeld is de DOPdate van muziek- vereniging Eendracht, Vocal group Switched en Buikdanscentrum Sheila. Zij brengen gezamenlijk het nummer Hips don’t lie van Shakira.   

En verder uiteraard weer veel lokaal talent op diverse podia. Naast optredens van grote verenigingen zijn er ook kleine intieme optredens door o.a. singer-song writers, duo’s en trio’s. Oude bekenden zijn uiteraard weer aanwezig, maar ook nieuwkomers zoals duo Back Home, Mayn Kholem met Jiddische liederen en Zingen zonder Inge. 

 

Speciaal voor kinderen 

Bij de ingang van de schouwburg staat de Gele Verhalenbus waar tussen 13.00 en 16.30 verhalen worden voorgelezen, binnen is een ballonnen man.    

 

Het programma begint om 12.30 uur en elk optreden start om de 30 minuten. Kans genoeg om als toeschouwer je eigen programma samen te stellen. Meer dan 1200 artiesten, 40 vrijwilligers, 7 presentatoren, en een team van recensenten staan weer klaar om van deze 35ste editie van DOP een succes te maken. Kijk voor het gehele programma op de website van het kunstcircuit.