Opening 

Om 12:15 werd DOP officieel geopend door wethouder Carlo Verhaar in het Theatercafé van de Schouwburg.  

 

DOP Dates 

Werner Degger is een van de organisatoren van DOP. “We bestaan dit jaar 35 jaar. Dit was een mooie gelegenheid voor ons om iets unieks te verzinnen, namelijk samenwerkingen.” vertelDegger. Voor een avond lang werden meerdere gezelschappen uitgenodigd. Die kregen vijf minuten om met elkaar te kijken of zij een match konden vormen“Dit is gelukt. We hadden hier vandaag zes acts op het podium gehad. Er waren samenwerkingen van groepen die anders nooit samenwerken. Hoe uniek kun je het hebben! Dat is een fantastisch leuke uitdaging.” Zo trad Sheila’s Buikdanscentrum op met de Rozenfabriek. “We kregen nu al vragen om dit volgend jaar weer te doen. Hier moeten wij nog wel even over nadenken. Er zit namelijk heel wat organisatie werk in. Maar het is wel leuk om na te denken over leuke creatieve vormen van samenwerken. 

 

Proces 

“We hebben vijf personen in het kernteam met wie wij het Deventer Open Podium in elkaar zetten. Dat is echt veel werk. Er komt veel schrijfwerk, veel draaiboeken bij kijken. Gelukkig hebben we daarin heel erg veel steun van Lilian Vos van Kunstcircuit Deventer. Zij is wel echt de stuwende kracht achter dit hele verhaal.” legt Werner Degger uit.  

“Wij zijn met een groep van vrijwilligers en professionals. Jaarlijks zetten wij samen het Deventer Open Podium op poten.” vertelLillian Vos, de coördinator en projectleider van DOP. “Wij beginnen altijd in september met de eerste brainstorm. Dan kijken we naar wat we houden en wat we willen vernieuwen. In december gaan de inschrijvingen dan van start.” legt ze uit.  

 

Groei 

“We bestaan nu al 35 jaar. We begonnen in de Schouwburg aan het Grote Kerkhof en zijn daarna hierheen verhuisd. Van twee podia is DOP op uitgegroeid naar zeven podia. Het wordt dus steeds groter.” vertelt Vos. “Dat is ook mooi. Er komt steeds meer beweging in. Steeds meer verenigingen, groepen en scholen. En die willen zich allemaal presenteren.” Ook vertelLilian Vos dat ze het Deventer Open Podium een hele mooie formule vindt: “Je hebt een half uur waarin je je gratis mag presenteren. Dit blijkt nog steeds heel goed te werken.” 

 

Fotoalbum

Deventer Open Podium 2020