Wethouder cultuur Carlo Verhaar: “We krijgen veel verzoeken van makers en vaak is een kleine bijdrage al voldoende om initiatieven van de grond te krijgen. Veel inwoners snakken naar culturele activiteiten na de periode van lockdown. Samen brengen we weer leven in de brouwerij.” 

Waardering 

Aanvragen voor de waarderingssubsidie van maximaal € 1500 worden snel beoordeeld. Initiatiefnemers dienen een projectplan in, een sluitende begroting waarvan de subsidie niet meer dan de helft bedraagt en een protocol waarbij de 1,5 meter en RIVM maatregelen gerespecteerd worden. 

Voor meer informatie kunt u mailen naar a.termaat.bergisch@deventer.nl. De gemeente heeft € 50.000 beschikbaar. 

Regeling professionele makers 

Het college heeft daarnaast besloten om uit de regeling Professionele Makers 2020 twee initiatieven te ondersteunen. Het gaat om een alternatief coronaprogramma van De Perifeer en een samenwerkingsproject van Deventer muzikanten en beeldend kunstenaars dat Safe Home heet. 

Kleintje cultuur 

Daarnaast ondersteunt het college een aantal initiatieven in het kader van de subsidieregeling Kleintje Cultuur. Het gaat hierbij om vier initiatieven: 

  • Stichting Het Wilde Oog krijgt ondersteuning voor een tentoonstelling waarvoor foto’s worden gemaakt van oud studenten van de tropische landbouwschool en imkers; 
  • Stichting Vogeleiland krijgt een bedrag voor een tijdelijk kunstproject op het eiland; 
  • Werkgroep ondernemers Walstraat krijgen een bijdrage voor Artwalk Deventer, een kleinschalige kunstroute in het Bergkwartier. 
  • Uitgeverij Petrichor krijgt een bijdrage voor de uitgave van een blad met Deventer poëzie, kunst en verhalen.