Alex Kuhne, directeur van de schouwburg, is gastheer. Het debat staat onder leiding van de Stentor-journalist Pepijn van den Brink, met als sidekick bekende Deventenaar en columnist Özcan Akyol. Daarnaast is er muziek van Maarten van Veen en zijn er Deventenaren die hun zegje mogen doen.

Maar bovenal zijn er elf lijsttrekkers die met elkaar verbaal in de slag gaan op zes thema’s die in nauw overleg met de redactie van de Stentor zijn geselecteerd. Het gaat over windmolens, over het wel of niet autovrije Grote Kerkhof, over investeren in de stad en jongeren, over hoe je omgaat met de bijstand en over het dossier van de afgelopen tijd: de bouw van filmtheater De Viking.

Grote afwezigen tijdens het debat zijn de lijsttrekker van de VVD (de partij die weigert op een podium te verschijnen met de nieuwe partij DENK) en de lijsttrekker van Deventer Belang (de partij kan zich niet vinden in de opzet van de avond)

Het Deventer Lijsttrekkersdebat is vrij toegankelijk voor iedereen. Vanaf 19.45 uur is de zaal open, het debat begint om 20.00 uur. Het lijsttrekkersdebat wordt georganiseerd door de Deventer Schouwburg in samenwerking met de raadsgriffie van Deventer, dagblad de Stentor en lokale omroep Drtv.

Het Deventer Lijsttrekkersdebat

Maandag 19 maart 20.00 uur