De zondag van de Nationale Sportweek werd gedomineerd door de Groenste Obstakelrun. Ruim 1200 deelnemers bestormende het parcours dat bestond uit verschillende gebouwde hindernissen, zoals een stormbaan, en natuurlijke hindernissen, zoals sloten en modderpoeltjes. Nooit eerder was het aantal deelnemers zo hoog. Maar ook in de jachthaven, Sporthal keizerslanden en Sportpark Keizerslanden kwamen veel mensen af op de activiteiten van het bomvolle sportprogramma.

Goede sfeer festivalterrein

Zondagmiddag stond de Doe Maar Undercoversessions van Café de Hip op het podium op Sportpark Keizerslanden. Voor de gelegenheid hernoemd tot Doe Maar Sportief. Het festivalterrein en het podium zijn helemaal aangekleed in blauw en oranje. De kleuren van de Nationale Sportweek Deventer. Er staan foodtrucks en op de omliggende sportvelden, atletiekbaan en het zwembad werden de hele dag activiteiten aangeboden. Met het prachtige weer is het de ideale locatie om te komen sporten en bewegen, te genieten van de muziek, het eten en drinken en de gezellige sfeer op het terrein.

NSW in het kort; wat, waar en wanneer.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Omdat Deventer 1250 jaar bestaat, De Scheg en Sportbedrijf Deventer 25 jaar bestaan, is de stad door het NOC*NSF uitgeroepen tot Hostcity. In Deventer wordt, samen met sportverenigingen en andere organisaties, een uitgebreid sportprogramma aangeboden voor alle Deventenaren, van zaterdag 15 t/m donderdag 20 september. Locaties zijn sportpark Keizerslanden, sporthal Keizerslanden en de Jachthaven.