Met het oranje licht vraagt Zonta Club Deventer aandacht voor de wereldwijde campagne “Zonta Says No” tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.  Het thema van Orange The World in Nederland, een initiatief van UN Women samen met de Zonta Clubs en de Soroptimisten, is dit jaar “Meld geweld”. Melden is een eerste stap in het stoppen van geweld. Momenteel meldt slechts tien procent van de vrouwen, die met geweld te maken krijgt, dit bij een instantie. 

Behalve gemeenten en provincies kunnen natuurlijk ook bedrijven meedoen. Matz Carwash, die zich de meest duurzame wasstraat van OostNederland noemt, doet voor het eerst met de actie mee. Op woensdag 25 november kleurt de wasstraat aan de Hanzeweg in Deventer oranje. 

‘Zonta says no to violence against women’ is een 16 dagen durende Internationale campagne van Zonta (25 november-10 december) die het bewustzijn wil verhogen over het geweld tegen vrouwen dat overal ter wereld plaats vindt, ook in Nederland. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.zontadeventer.nl