De gemaakte kunstwerken zullen na de workshop dan ook in het historische pand zelf tentoongesteld wordenEr zijn nog enkele plaatsen voor de workshop beschikbaar! 

Klei is eeuwenlang de basis geweest voor het huidige Deventer; voor het bouwen van huizen en wijken, het ontwikkelen van de stad en de groei van gewassen om de stad heen. Zo is er uiteindelijk de bruisende stad ontstaan die dit jaar haar 1250ste verjaardag viert. Historische gebouwen uit Deventer krijgen nu extra aandacht in de workshops van keramist en beeldend kunstenaar Mechtild Paauwe.  

Iedereen uit Deventer en omstreken wordt uitgenodigd om zelf de handen uit de mouwen (en in de klei) te steken. In de workshop wordt lokale klei gebruikt om de geschiedenis van de historische panden te verbeelden. Om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen krijgen de cursisten niet alleen informatie over de panden, maar bijvoorbeeld ook foto’s van vroeger te zien. Hiervoor worden ook foto’s uit het Deventer Stadsarchief gebruikt. De gemaakte kunstwerken en de archieffoto zullen na afloop van de workshops in het desbetreffende historische pand geplaatst worden!  

Vragen waar in de workshop mee gewerkt wordt zijn bijvoorbeeld; wie hebben er gewoond in het historische pand en wat is de geschiedenis van het gebouw? In totaal worden vijftien gebouwen onder de loep genomen. Niet alleen De Waag, maar bijvoorbeeld ook boekhandel Praamstra, Sociëteit “De Hereeniging”, De Rozijnenkorf en de oude stadsmuur worden belicht.   

AANMELDEN VOOR DE WORKSHOP KAN NOG TOT EN MET 8 APRIL 

De  korte cursus bestaat uit drie workshops die worden gegeven op  de woensdagen 11, 18 en 25 april. Hierbij is het mogelijk om het programma of in de middag (13.30 tot 16.00 uur) of in de avond (19.30 tot 22.00 uur) te volgen. Enige ervaring met klei is handig, maar niet vereist. U kunt zich opgeven door te mailen naar Mechtildpaauwe@gmail.com. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site van Deventer1250 op https://deventer1250.nl/deventer-rivierklei/