Loes is al langer bezig met het promoten van gezonde eetgewoonten vanuit haar werk als voedingscoach. Met dit project richt ze zich vooral op kinderen, omdat ze merkte dat er in Deventer nog weinig aandacht was voor hun eetgewoonten. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, sluit Loes aan bij bestaande initiatieven in de buurt, bijvoorbeeld bij sportclubs en scholen. Een onderdeel daarvan is koken met kinderen én hun ouders, zodat er thuis ook aandacht komt voor gezond eten. Wat ze vooral mee wil geven, is dat gezond eten ook écht lekker kan zijn. Om ervoor te zorgen dat de kinderen eerst alles proeven voordat ze zeggen dat iets vies is, tekenen ze een ‘niets-is-vies-contract’. Een ‘contract’ met een knipoog uiteraard.  Loes: “De kinderen spreken elkaar er ook op aan, dat is heel leuk om te zien.” 

Een ander onderdeel van Deventer FitKids! zijn de ambassadeurs. Actieve buurtbewoners, ouders, vrijwilligers of professionals krijgen kennis en vaardigheden aangereikt om andere gezinnen in hun omgeving te inspireren voor een gezonde leefstijl.  

Het Deventer Fitkids! initiatief sluit goed aan bij de visie van Salland Zorgverzekeringen. De lokale zorgverzekeraar zet zich namelijk ook in voor het stimuleren van gezond gedrag. Daarom kan Loes rekenen op ondersteuning om dit project op te starten en uit te breiden. “Ik merk dat er ook draagvlak begint te ontstaan bij andere partijen in de regio. Ik heb mijn plannen bijvoorbeeld al gepresenteerd bij de gemeente, Raster, Sportbedrijf Deventer en een aantal huisartsen. Ik kreeg daar positieve reacties op, dus ik hoop dat deze aanpak snel een groot bereik krijgt.”