Vrijdag 14 tot zondag 16 september

Kermis Averlo

Het derde weekend van september staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: Kermis Averlo komt eraan! Van vrijdag 14 tot zondag 16 september barst het feest weer los. Het jaarlijks hoogtepunt voor veel inwoners uit Averlo, Frieswijk en omstreken. Met dit jaar de 30ste editie van de Averlose rommel- en antiekmarkt op zaterdag. En na veertig jaar is er een nieuw gezicht achter de bar: Bekedam food & events uit Raalte. 

Pubquiz 

Zaterdagmiddag is er een nieuwe traditie geboren: voor het derde op de jaar is de pubquiz! De feesttent dient als ‘pub’, waarbij teams – van maximaal zes personen – hun hersens weer laten kraken. Kinderen kunnen zich dan wagen aan het kratstapelen. Op de zondag staat de fietstocht en de brunch weer op het programma. Zo kun je een goede bodem leggen voor de rest van de dag. Ook nieuw dit jaar op zondagmiddag (in plaats van zaterdag): een heus kinderspektakel. 

Revue en feestgedruis
Vrijdag wordt de kermis officieel geopend door de voorzitster, Francis Nieuwenhuis. Vervolgens gaat de Averlose revue van start om 20.00 uur met als titel dit jaar ‘WAT MUT, MUT’. De nodige sketches, zang en dans zullen voorbijkomen door zowel jong en oud. Na afloop van de revue kan er bijgepraat worden en sluit een DJ de eerste avond feestelijk af. Op zaterdagavond zal de tent vanaf 21.00 uur op zijn kop worden gezet door de band Saint’s n Sinners. En zondag wordt de kermis feestelijk afgesloten met een DJ en Millennium Showband, de band die er twee jaar geleden een onvergetelijk feest van maakte. Het belooft weer een spektakel te worden! 

Meer info is te vinden op www.kermisaverlo.nl 

Zondag 16 september

Beachparty op de Brink

Voor wie het zomergevoel nog niet kwijt wil, kan zondag 16 september terecht op de Brink. Maar liefst 15 kuub aan zand wordt er gestort om een heerlijke strandfeestje te creëren. Met foodstands, dj’s en een Beachbar is er genoeg te beleven in het centrum. Het festijn is zondagmiddag gratis te bezoeken!

Zaterdag 22 september

Vunzige Deuntjes

Terug van weggeweest in het Burgerweeshuis: Vunzige Deuntjes. Met het bekende recept bestaande uit de vunzigste Hip-Hop, R&B en Dancehall. Ditmaal met extra aandacht aan “powervrouwen”. De line-up bestaat enkel uit vrouwen: Nafthaly Ramona, Manon Jazmin, Femmetastic en DJ Mixturess. Kaartjes kosten elf euro en zijn onder andere hier verkrijgbaar!

Zaterdag 22 september tot en met maandag 25 september

Bathmense Kermis

Misschien wel de bekendste dorpsfeest van de gemeente Deventer. Vanaf zaterdag 22 september barst het feest in Bathmen los. Met de jaarlijkse dagactiviteiten als de Koetsendefilé en de Battumse Kwis is er ook overdag genoeg te beleven voor de inwoners van Bathmen en omstreken. In de avonduurtjes breekt het feest pas echt los in en rondom Boode Bathmen. Drie avonden lang is er voor iedereen wat te beleven in Bathmen. Met dit jaar onder andere La Fuente, Snollebollekes, Høken met de Heinoos, Pascal Redeker, Samantha Steenwijk, Feestnation, Party Harry, Gang is Alles en de Boode DJ’s Con Nalez, Coen, Rob, Sander, Jeronimo en Mitch!

Voor het hele programma kun je terecht op http://www.bathmensekermis.nl/

Zaterdag 6 oktober

Nachtparlement

Na drie uitverkochte feesten, waarvan twee in Het Burgerweeshuis en een keer Nachtparlementvaart is het Nachtparlement terug van weggeweest!

De avond start met Identified Patient die de mensen meeneemt op muzikale reis met zijn EBM, Electro & WAVE Sound. Hij is niet voor niets resident in De School en gooide laatst hoge ogen met zijn set op Dekmantel Festival. Ook zijn producties zijn on point en we gaan nog veel van dit talent horen!

Als afsluiter hebben ze Dr. Rubinstein weten te strikken. Ze reist heel de wereld rond met haar platentas gevuld met sicke 90s rave, electro & pompende acid techno. Ze is ook nog een keer resident in Berghain / Panorama Bar en draait in de meest credible clubs van de wereld. Lang voordat ze begon met draaien stond ze als een true raver zelf uren lang te dansen op party’s in Tel Aviv, Israel.

Kaartjes zijn hier verkrijgbaar

Woensdag 17 oktober

Coolio

Ja je leest het goed, Coolio komt 17 oktober met liveband naar het Burgerweeshuis! Naast Gangsta’s Paradise heeft Coolio meerdere classics op zijn naam staan, waaronder C U When You Get There en Too Hot. woensdag 17 oktober in het Burgerweeshuis! Kaartjes zijn hier verkrijgbaar!

 

Milan Keskin