De gemeente Deventer is vanaf november 2020 de Bibliotheek ingegaan om Deventenaren te vragen naar hun ideale Deventer over tien jaar. De bibliotheek maakt zich zorgen over de groeiende ongelijkheid in de wereld en de verminderde (lokale) participatie in de democratie.   

Met dit project neemt de bibliotheek een proactieve rol in bij deze ontwikkelingen. Als huiskamer van de stad vertolkt de Bibliotheek Deventer immers een unieke positie, één van laagdrempeligheid en onpartijdigheid, die zij de afgelopen jaren reeds zorgvuldig bewaakte, maar nu bij het verwezenlijken van deze ambitie nog meer wil uitstralen. Juist voorgenoemde laagdrempeligheid en onpartijdigheid maken de Bibliotheek Deventer namelijk tot de plek bij uitstek om deze omvangrijke uitdaging aan te gaan.

Door te vragen naar het toekomstbeeld van de gemeente Deventer weet de Bibliotheek wat er speelt bij de inwoners. Wat is nodig voor een leefbaar en bruisend Deventer, wat vind jíj dat er moet gebeuren, waar droom je van?   

Al deze wensen, ideeën of opmerkingen komen zaterdagavond 27 februari terug tijdens het online Deventer Denkt Mee Festival. Een avondvullend programma, gepresenteerd door Özcan Akyol en sidekick burgemeester Ron König. In de Bibliotheek ontvangen de twee onder andere de gasten Keklik Yücel, WNL-redacteur Bert Huisjes, directeur van de Bibliotheek Deventer Alice van Diepen en comedian Pieter van Breevoort. De avond wordt muzikaal omlijst door Deventer talent Vera Bon.   

  

Iedereen kan de show gratis bekijken en meedoen via de kanalen van de Bibliotheek Deventer (www.bibliotheekdeventer.nl/deventerdenktmee) en DRTV (Ziggo kanaal 40 , T-Mobile kanaal 707 en KPN kanaal 1314