Zij nemen deel aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2020. Nog niet eerder was er een Nederlands damesteam dat de Atlantische Oceaan heeft overgeroeid. De race begint jaarlijks in december met ongeveer 30 deelnemende teams van over de hele wereld. Allemaal met het doel: de unieke ervaring van het oversteken van een oceaan in een roeiboot. 

Het team, Dutchess of the Sea (Dots), vertrekt in 2020 vanuit La Gomera en roeit meer dan 3.000 mijl (4.700 km) over de open oceaan naar Antigua. Een afstand die de dames binnen 8 weken hopen af te leggen. “Zodra we de haven van San Sebastian verlaten, staan we er alleen voor en zijn we overgeleverd aan de elementen die we gaan trotseren, totdat we aankomen in Antigua.” 

De vrouwen kennen elkaar al geruime tijd en zijn alle vier roeiers. Astrid, Remke en Désirée zijn sloeproeiers bij Daventre Portu in Deventer en Bela roeit bij Isala roeivereniging in Zutphen. Gezamenlijk zijn ze lid van Dutch Coastal RowingDe publiciteit die ze met dit avontuur krijgen, gebruiken ze om twee goede doelen te steunen die veel voor hen betekenen; Stichting ALS Nederland en Plastic Soup Foundation. 

Het team is inmiddels volop aan het trainen. Zowel fysiek als mentaal. Voordat de dames echter daadwerkelijk kunnen starten, hun dromen realiseren en hun doelen steunen, is er nog heel veel nodig. Daarbij kunnen zij alle steun goed gebruiken. Zij zijn dan ook op zoek naar sponsoren en donateurs.