Het is een rijk programma geworden, met als nieuwkomers het open podium voor jongeren EIGENZINNIG in Burgerweeshuis, twee minicolleges in de Athenaeumbibliotheek, een tv-boswachter over biodiversiteit, chaos en disbalans en nog veel meer… Natuurlijk ook schrijvers, columnisten en dichters van naam en faam. Talenten uit de stad worden uitgedaagd tijdens de PubQuiz over boeken, schrijvers en natuur. 

Een dikke week vol met schrijvers en columnisten die optreden in cafés, theater, kerk en boekhandel. Maak persoonlijk kennis met een keur aan Nederlandse schrijvers en columnisten o.a. Özcan Akyol, Midas Dekkers, Gerbrand Bakker, Roos Schlikker en Anne-Gine Goemans tijdens de Cursiefjes in de Kroeg op zondagmiddag 11 maart. Daarnaast treden Ellen Deckwitz, Allard Schröder, Marcel Verreck, Ronald Giphart en Bart Chabot in die week op.  

Ook omvat het programma boekverfilmingen, muziek in de geest van Jan Wolkers, een Catch!-avond en activiteiten waar je zelf aan mee kunt doen. De fotowedstrijd Vreemde Vogels. Men start met een feestelijke opening op zaterdagmiddag 10 maart. Burgemeester Andries Heidema en de installatie van Boekenweekburgemeester 2018. Dit jaar neemt stadsdichter Wibo Kosters die taak op zich! Maar liefst 13 organisaties nemen deel aan de Deventer Boekenweek.  Voor het complete programma: www.deventerboekenweek.nl