De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. 

Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod is het Deventer Boekenmarktboekje 2019 verschenen. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het handzame boekje is voor € 2,- verkrijgbaar bij o.a. VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis) en de informatiekramen op de Boekenmarkt. 

Ter gelegenheid van de 31e Deventer Boekenmarkt heeft de Deventer tekstschrijver, tekenaar en acteur Jan Kruse ’De Deventer Boekenmarkt in 18 gedichtjes en tekeningen’ geschreven. Het zijn de bijzondere observaties van Jan Kruse, trouwe bezoeker en toeschouwer van de Deventer Boekenmarkt. Het boekje is onder meer verkrijgbaar bij de informatiekramen van de Deventer Boekenmarkt, de Deventer boekhandels en de VVV Deventer voor de vriendenprijs van € 2,-. 

De hele dag tillen met zware boekentassen is verleden tijd. Boekentassen kunnen gratis achtergelaten worden in de Boekenstalling bij de Fermerie (Muggeplein 9), op 4 augustus geopend van 8.00-20.00 uur.