De Foodcamp vond plaats bij asperge- en melkveebedrijf De Boerkamp van de familie Nieuwenhuis in Diepenveen. Samen met melkveehoudster Hedwig Haarman, Salland Boert en Eet Bewust collega, leidde hij kinderen en ouders rond op zijn bedrijf. Deelnemers mochten naast asperges oogsten en klaarmaken, kalfjes en koeien aaien en zien hoe de koeien met de melkrobot gemolken werden. Ook was er verse melk om te proeven en zelfs aan het einde van de dag samen koeien halen met boerin HedwigDeelnemers, waaronder niet alleen mensen uit de regio maar ook bezoekers uit Amsterdam, kregen zo een mooi inkijkje op dit gemengde agrarische bedrijf.

Chef-kok Bob van Raan van Sandton IJsselhotel maakte samen met de kinderen mayonaise bij de LekkerBoer Foodtrailer. Kinderen mochten zelf de ingrediënten toevoegen. Meer olie dan gedacht voor sommige deelnemers, maar dan wel plantaardig en zonder toegevoegde suikers, zout en ander toevoegingen. Nog meer verrassingen kwamen op het bord: asperges met schuim gemaakt van melk en ham, een soort hartige slagroom en als toetje een Deventer koek muffin gemaakt van asperges! Jumbo Eddie Dijkman leverde als partner de producten die niet van de boerderij kwamen. De recepten zijn binnenkort te vinden op de facebookpagina van LekkerBoer.

 

Tot slot had wisten Ellen Aalpoel en Marcel van Paeschen van BliX-EM kinderen en ouders ondanks de warmte lekker op te peppen met leuke, inspannende en soms ook hilarische oefeningen met strobalen, kruipnetten en spelmaterialen in een kind-ouder bootcamp. Kinderen en ouders genoten zichtbaar. BliX-EM geeft veel bootcamps, maar nog niet eerder op een boerderij

 

 

Samen gezond in Deventer 

Deventer wil een gezonde stad zijn, waar het fijn leven is. In Samen Gezond in Deventer (SGID) werken bedrijven, gemeente, zorgorganisaties, professionals, verenigingen, scholen én bewoners samen om inwoners een omgeving te bieden die bijdraagt aan gezondheid, waar alle mensen mee kunnen doen en zo veel mogelijk eigen gezonde keuzes kunnen maken. Het netwerk stimuleert en faciliteert initiatieven waarin mensen werken aan gezondheid door verandering in gedrag, omgeving, beleid, regels en afspraken. Zo wordt ook de Foodcamp ondersteundEr zijn nog twee Sallandse Foodcamps20 juli vindt er een tweede Foodcamp plaats in Deventer bij BIJTjoonk en tuinderij Haverkamp in Colmschate en 11 oktober bij varkensbedrijf Neimeijer in Heino.