Van Gregoriaans tot Gershwin en van kamermuziek tot experimentele muziek. En uiteraard staan ook de Deventer componisten Sweelinck en Reincken op het programma. Het publiek wandelt van locatie tot locatie onder de enthousiaste leiding van wethouder Jan Jaap Kolkman.

Afgelopen zondag werd gestart om 1.00 uur in de Broederenkerk met Duo Piasza Forte. Dit duo, Puck van der Hoeven (saxofoon) en Sophie Hulshoff (piano) vormen al meer dan één jaar een klassiek duo. Ze hebben elkaar ontmoet op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en spelen een uiteenlopend repertoire. Technisch en muzikaal uitdagend.

Om 2.00 uur was het de beurt aan Sufi Heartbeat in het Penninckshuis. Sufi Heartbeat bestaat uit de Iraans klassiek geschoolde zanger Farid Dorafshan, de Koerdische windinstrument speler Emrah Oguzturk en de multi-instrumentalist Henk van Glabbeek. Samen vertolkten zij prachtige gedichten van de oude mystieke Perzische dichters zoals Rumi en Hafez.

Het Orkest van het Oosten met Deventer Vocaal Ensemble was om 3.00 uur te zien in de Grote of Lebuïnuskerk. Samen met het Deventer Vocaal Ensemble bracht het orkest de Bach-cantate BWV 11 Lobet Gott in seinen Reichen ten gehore in de daarvoor bij uitstek geschikte Grote of Lebuinuskerk. Wat past er beter bij het Hemelvaartsweekend dan dit ‘Oratorium auf Himmelfahrts’.

Het volgende wandelconcert is op 28 oktober met een ander programma.