Deventenaren

Bij de 21 medaillewinnaars in Overijssel, horen ook drie mbo’ers uit Deventer. Fons Hofstede ging er met een zilveren medaille vandoor als ‘Internationaal Ondernemer’. Walter Smienk pakte de bronzen medaille als ‘Elektrotechnicus gebouwen’ en Joost de Zeeuw pakte diezelfde prijs als ‘Fietstechnicus’.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van doktersassistent en juridisch dienstverlener tot kok en schoonheidsspecialist. Deze vakwedstrijden geven aanstormend vaktalent een podium en weten beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. 

Frank van Hout, waarnemend voorzitter van de MBO Raad: ‘Dit is de Eredivisie van het mbo. Iedere branche in Nederland heeft behoefte aan zo’n divisie. Dat zorgt dat er gebeurt wat er moet gebeuren. De lat hoog en met support van docenten en begeleiders kom je er.’ 

Trots op mbo

“Studenten van nu hebben meer prikkels en uitdaging nodig”, aldus leraar van het jaar, Dirk Megens. “Vakwedstrijden bieden mbo’ers een extra uitdaging in het onderwijs. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma. Tijdens de finales heb ik zelf gezien met welke motivatie en gedrevenheid al die finalisten bezig zijn het beste uit zichzelf te halen. Deelnemen aan vakwedstrijden geeft ook een enorme boost aan het mbo. Iedereen wordt zo trots op hun eigen prestaties. Dat is positief voor het mbo.”

Alle winnaars zijn te vinden via de website van WorldSkills Netherlands.