“Wij zijn Europa”, zegt Sacha ten Hove voorzitter van Volt Deventer. “Onze toekomst ligt in onze handen en meer dan ooit hebben we elkaar nodig om grensoverstijgende problemen als klimaatverandering, migratie en veiligheid aan te kunnen pakken. Ook de Deventenaren kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Daarom dragen we met onze stad graag bij aan dit evenement dat gelijktijdig in tientallen steden door heel Europa plaatsvindt”.

Programma

De avond staat in het teken van elkaar ontmoeten in Deventer, in Nederland en in heel Europa. Volt verwelkomt deze avond ook Nilüfer Vogels, kandidaat op plaats 2 van de partij. Daarnaast geven de leden van Volt Deventer een introductie over hun partij, waarbij er via een videoverbinding contact is met de sessies die gelijktijdig plaatsvinden in andere Europese steden. Daarna geven deelnemers via speeddates hun meningen over politieke en andere Europese vraagstukken. Vervolgens is er nog een inhoudelijk relevante pubquiz, waarna de avond met een drankje wordt afgesloten.

Volt

Volt is opgericht na het Brexit-referendum door drie twintigers uit Duitsland, Frankrijk en Italië, om een antwoord te bieden op het opkomend populisme en de verdeeldheid binnen Europa. Vanuit de overtuiging dat het Europese systeem pas echt kan werken als er grensoverstijgend gedacht wordt, streeft Volt juist naar meer eenheid binnen Europa om zo de grote uitdagingen van deze tijd effectief aan te gaan.

Het evenement zal plaatsvinden op de De Brink 21 in café De Hip en begint woensdag 1 mei om 19:30 uur.