Unieke Prestatie

Nog maar 10 bedrijven kunnen zeggen dat zij een derde ‘Lean & Green Star’ hebben gekregen. Vos Deventer is de eerste Europese opererende wegtransporteur die deze prestatie heeft geleverd. Het toonaangevende duurzaamheidsprogramma draait inmiddels in 13 Europese landen en ook buiten Europa is er steeds meer aandacht voor en zoeken landen aansluiting. 

Uitreiking

Na de inleiding van Dirk van de Lee en Alex Matatula over het ‘Lean & Green programma’ en de actieve bijdrage van Vos aan het programma, volgde de uitreiking. ‘”Trots dat ik dit met zoveel van mijn medewerker samen mag vieren. Zij hebben voor deze topprestatie gezorgd.” Aldus Jules Menheere Managing Director.

Vos Transport

Vos Transport heeft in 2010 als één van de eerste bedrijven in het land de ‘Lean & Green Award’ behaald. In 2013 heeft Vos de eerste ontvangen voor 20,7% CO2 besparingen en in 2017 hebben ze de tweede ‘Star’ mogen ontvangen. Sinds dat jaar is de vestiging in Deventer energie neutraal. 

Volgens Roy van Verseveld, verantwoordelijke voor het programma binnen Vos, blijft het hier niet bij; ‘We blijven actief bezig om mogelijkheden te zoeken om verder te verduurzamen. Denk hierbij aan het verkennen van onze mogelijkheden op het gebied van elektrisch transport, maar ook waterstof.” aldus van Verseveld. ”Wat betreft dat laatste zijn we met een zeer interessant project bezig waar snel meer informatie over volgt, Hier ben ik persoonlijk bij betrokken net als bij het ‘Talking Traffic’ programma en het openen van onze eigen container terminal in Deventer. Bij al deze programma’s is er nog veel CO2 reductie mogelijk.”

Lean & Green Europe

‘Lean & Green Europe’ is het leidende Europese programma voor duurzame logistiek. Voor concrete resultaten in CO₂-reductie worden bedrijven erkend met een ‘Lean & Green Award of Star’. Minimaal 20% reductie levert één ‘Lean & Green Star op’. Vijf ‘Lean & Green Stars’ symboliseren het uiteindelijke doel; zero emissie.