Zaterdag was Nederlands wielertrots Joop Zoetemelk aanwezig in een bomvolle De Hip, waar een bijzondere editie van Bureau Sport plaatsvond. Presentator Frank Evenblij had naast Zoetemelk ook Hennie Kuiper te gast in het café. Er werden herinneringen opgehaald over wielersport van vroegere tijden.

Toertocht met Joop Zoetemelk

Wie ooit nog de jongensdroom had om met een Tour de France winnaar de fiets op te stappen, kon zondag zijn geluk niet op. Joop Zoetemelk stapte samen met tientallen aanmelders de fiets op voor een toertocht.

De Ronde van Vedett

Maandag stond de binnenstad vol met fietsen en gemotiveerde deelnemers om zichzelf te bewijzen tijdens de ronde om de Bergkerk en door kroeg De Hip. In de ochtend mochten de kinderen de ronde inrijden voordat de volwassenen de fiets opstapten.

Met in totaal 16 heats konden de fietsfanaten hun geluk niet op. Met een prima weertje en om elke hoek een biertentje, was het ook voor de toeschouwers prima toeven in het centrum van Deventer.

Naast gemotiveerde amateurfietsers, deden ook grote namen mee aan de Ronde van Vedett. Olympisch kampioen Carlijn Achtereekte, Rob Harmeling en Stefan Groothuis stapten net als honderden andere fietsfanaten de fiets op! Achtereekte liet vervolgens zien dat ze naast de schaatsijzers ook de fietspedalen weet te vinden. Zij mocht de derde ronde van Vedett  op haar naam schrijven en daarmee liet Groothuis en Harmeling achter zich.