Op de stembussen roept bekende Deventenaar Özcan Akyol iedereen op om een wens, behoefte of idee achter te laten voor de toekomst van onze gemeente. 

Deze stembussen zijn geplaatst door de Bibliotheek Deventer en zijn onderdeel van het grote ‘Deventer Denkt Mee’- project. De bibliotheek en de gemeente maken zich zorgen over de groeiende ongelijkheid in de wereld en zij willen graag met de Deventenaren in gesprek over de toekomst van Deventer. Wat is nodig voor een leefbaar en bruisend Deventer, wat vind jíj dat er moet gebeuren, waar droom je van? Laat van je horen!    

Op de website van de bibliotheek, www.bibliotheekdeventer.nl/deventerdenktmee , vind je alle informatie over Deventer Denkt Mee en locatie van de stembussen. Ook kan je hier digitaal je stem achterlaten. Het project bestaat uit een inhoudelijk programma vol met laagdrempelige en ludieke activiteiten en een knallend eindfestival.    

Het Deventer Denkt Mee Festival op 27 februari 2021 is de afsluiting van het project. Tijdens deze avond presenteert Özcan Akyol, ambassadeur van het project, een avondvullend programma met muziek, lezingen, een film, een talkshow en veel meer. De inhoud van de avond wordt bepaald door de input uit de stembussen. Aan het einde van het festival wordt alles verzameld en overhandigd aan de gemeente. Jouw stem doet er dus toe!