De geselecteerde straten

Uit de loting blijkt dat de volgende straten in de race blijven: De Vriezenveensweg in Almelo, de Westerhof in Dalfsen, de Vogelslag in Deventer, de Dorpsstraat in Lattrop, de Delistraat in Enschede, de Ommer- en Meppelerweg in Balkbrug, de Laan Hart van Zuid in Hengelo, de Hoek Oude Haaksbergerweg in Goor, de Christinastraat in Kampen, de Stationsstraat in Raalte, de Houthaven in Steenwijk, de Oldenzaalseweg in Fleringen, de Plein Trompstraat in Genemuiden en de Stien Eelsinghstraat in Zwolle.

Hester Maij, gedeputeerde natuur van Overijsel. “We willen in Overijssel de natuur dicht bij mensen brengen, letterlijk in hun straat. Dat is goed voor het welzijn van de bewoners. Maar groene straten dragen ook bij aan meer planten en dieren in steden en dorpen, kinderen kunnen in het groen spelen en we vangen er de gevolgen van de klimaatverandering mee op. Bijvoorbeeld verkoeling bij extreme hitte. Fantastisch om te zien dat zoveel straten in Overijssel groene oases willen worden.”

Startbijeenkomst

De geselecteerde straten komen op 30 januari samen in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal voor de startbijeenkomst. Daar ontmoeten de straten hun begeleiders die hen gaan ondersteunen bij het uitwerken van hun ontwerp. Daarna gaan ze aan de slag. Tijdens een spannende finalebijeenkomst op 11 april horen we welke straten er met de winst vandoor gaan! In drie categorieën is €20.000 te verdienen: biodiversiteit, kindvriendelijkheid en klimaatbestendigheid. De straat die de drie thema’s goed weet te combineren krijgt een bonus van €5.000 euro.