De Tippe kreeg onlangs toestemming van de gemeente Raalte om het buitenbad te gaan openen voor beperkt publiek. Het bad had volgens Sportbedrijf Raalte nog een hoop werk te verrichten om het zwembad zwemklaar te krijgen. “We gaan nu alles op alles zetten om 7 maart open te kunnen, maar eerst moet er nog wel wat gebeuren. Denk maar aan waterafvoeren, schoonmaken en het water op temperatuur krijgen.” 

Rutger ter Laak van de Vrienden van de Tippe vertelde onlangs aan RTV Oost blij te zijn met het verlossende woord van de gemeente. “Hier zijn we natuurlijk superblij mee. Ik denk dat we hiermee toch weer een klein lichtpuntje in deze coronatijd hebben.” 

Zwemliefhebbers boven de 12 jaar kunnen vanaf deze week hun baan reserveren op de website van het zwembad, zo meldt RTV Oost. Aangezien de komende weken de temperatuur weer kan gaan zakken, biedt De Tippe iedere zwemfanaat een koffie of thee to go aan. 

Borgelerbad 

Het trimbad van het Borgelerbad gaat ook vanaf 1 maart open. Het bad in Deventer heeft plek voor zestien baanzwemmers per uur. De zwemmers hebben een strak schema van het bad meegekregen. Na 45 minuten hebben de zwemmers 15 minuten om zich om te kleden en het bad te verlaten. Ook voor het Borgelerbad dient gereserveerd te worden. Aangezien De Scheg niet beschikt over een buitenzwembad, blijft het bad voorlopig gesloten.