De geselecteerde acts kunnen door de Burger Beurs een jaar lang gebruik maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis. Dit allemaal, plus een budget om producties te ontwikkelen. Voorgaande artiesten die de Burger Beurs mochten ontvangen waren onder andere Paul Sinha, De Sluwe Vos, Tricklebolt en Snelle.

NOPP
De organische drie-eenheid NOPP raakt met Nederlandstalige theatrale triphop. De noodzaak om zichzelf te uiten resulteert in een magische samenwerking tussen deze powervrouwen. Poëtische teksten in combinatie met betoverende soundscapes en beats, die zowel het donkere als het lichte leven beschrijven. 

STEF
Deze Deventer singer-songwriter maakt Nederlandstalige feelgood popliedjes. Een toegankelijke nuchtere jongen met muziek die naadloos aansluit bij zijn karakter. Zijn veelal autobiografische teksten worden omlijst door gitaar en piano. Voeg hier elektronische sounds ezijn warme stemgeluid aan toe en je hebt STEF.

Bastian Benjamin
De mysterieuze sound van Bastian stuurt je naar een surrealistische wereld. Een mix van rauwe elektronica en donkere triphop zorgen voor een unieke blend die buiten de lijntjes kleurt. De Deventer producer pakt met zijn muziek je aandacht en laat hem tot aan de laatste noot niet meer los. Dit doet Bastian ook op het podium waar zijn performances variëren tussen solo optredens en samenwerkingen met vocalisten en dansers. 

Het nieuwe jaar wordt op vrijdag 24 januari afgetrapt met een showcase ‘Burger Beurs Presents’ waar de nieuwe selectie zichzelf presenteert op het podium van het Burgerweeshuis. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van het poppodium.