Mijn vorige column sloot ik af met het feit dat Stegeman en Bosvelt plan A en plan B klaar hadden liggen voor de toekomst. Niemand had ook maar kunnen raden dat één van die plannen het vertrek van Stegeman in zou houden. Ongelooflijk dat iemand zich zo kan uitlaten in de pers over een club en dan doodleuk een overstap naar een gevoelige partij maakt. Iedereen kan lullen als Brugman maar dit heeft hij simpel zat niet slim en niet netjes gespeeld. Ik hoop dan ook op een eerste bekerronde loting PEC Zwolle thuis…

Ondertussen zitten ze niet stil bij Go Ahead Eagles. Al lijkt het, als ik social media en het forum volg, dat het voor veel supporters allemaal niet snel genoeg gaat. De schreeuw naar een nieuwe trainer was, logisch, luid aanwezig. Toen de naam Jack de Gier gepresenteerd werd was het toch allemaal een beetje een lauwe reactie. Hij heeft uitstekend gepresteerd bij Almere City, maar slecht bij NEC. Hij kent de club als speler natuurlijk nog, maar het is ook wel weer erg dichtbij Bosvelt en Heering, etc. Verschillende argumenten om het positief of negatief te vinden. De Gier werd in ieder geval niet zo enthousiast ontvangen als Stegeman vorig jaar. Hoe dan ook, we gaan het seizoen 2019/2020 starten met Jack de Gier op de bank. Go Ahead Vultures.

Natuurlijk kwamen ook de degradaties van de O17 en O19 nadrukkelijk aan bod. Uiteraard is dit heel erg zuur en jammer voor de opleiding. Maar zoals de opleiding nu een onderdeel is van de club zal het altijd lastig blijven om op Eerste Divisie niveau te kunnen acteren. Met welke lichting dan ook. Wat ik veel erger vind is het vertrek van Jan Kromkamp. Hij heeft zich de afgelopen jaren meer dan gemiddeld ingezet voor de jeugd en was een uitstekend visitekaartje van de club. Zijn manier van communiceren en zijn houding langs de lijn spreken mij erg aan. Ik heb begrepen dat hij langzaam naar het eerste elftal wilde groeien en dat was een garantie die de technische afdeling niet kon geven. Ik hoop van harte dat we Kromkamp heel snel weer terugzien in een functie bij de club, al verwacht ik dat niet.

Ook werd er opeens heel erg veel gesproken over Alex Kroes. De nieuwe aandeelhouder die fiat kreeg van de KNVB en hiermee direct groot aandeelhouder van Go Ahead Eagles werd. Met 80% is hij samen met de 20% van De Vroome eigenaar van de club. Ik heb begrepen dat hij vanavond aanwezig is bij de inloopavond van de club waar er vragen gesteld kunnen worden. Ik vind het erg jammer dat ik hier niet bij aanwezig kan zijn. Aan de andere kant heb ik geen vragen (meer) aan hem en kijk ik erg uit naar hoe hij actief met de club bezig gaat. Bij navraag aan diverse mensen in de club lijkt hij me erg enthousiast en bereidwillig om bepaalde punten rigoureus aan te pakken. Ik ben erg benieuwd waar dit toe gaat leiden. Ondanks de zorgen die ik eerder uitte heb ik besloten hem het voordeel van de twijfel te geven en rustig af te wachten wat er gaat gebeuren. Als dit negatief is zal de fanatieke achterban direct optreden. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat Go Ahead Eagles over een paar jaar geen volksclub meer is en er met klappertjes op de tribune wordt gezeten.

Over een paar weken mogen we weer naar Klein Milanello. Dat kort gemaaide gras, het geraas van de nieuwe Derby Stars over dat gras en het bollen van de nieuwe netten… Heerlijk. Als de zon dan schijnt en we hebben even tijd dan pak ik altijd wel een paar trainingen mee. Ik kan niet wachten tot de nieuwe spelers bekend gemaakt gaan worden door Bosvelt en De Gier. Logisch dat er gewacht is met het aantrekken van nieuwe spelers tot de nieuwe trainer er is. Desondanks schiet de verkoop van seizoenkaarten de pan uit. Fantastisch om te zien dat het de Deventenaar geen reet uit maakt waar er gespeeld wordt en met wie. Zodra je in De Adelaarshorst aan de bak mag moet je je mouwen opstropen en keihard aan de bak voor die 10.000 supporters. Types als Bosvelt worden er gevraagd. Ik zag Bosvelt laatst op een bakfiets langs de IJssel met zijn kinderen in de bak. Heerlijk de kop leegmaken langs het mooiste stukje Nederland wat er is. Ik zie hem wel met die bakfiets wat nieuwe spelers het stadion inrijden tijdens de open dag. Een keer wat anders dan een helikopter.

Ik wens hem, maar ook de overige technische staf heel erg veel succes deze weken met het samenstellen en voorbereiden van een nieuwe selectie waarmee hopelijk weer gestreden gaat worden voor een plekje in de nacompetitie. Alles meer is mooi meegenomen en dan zien we wel verder.

Namens alle columnisten en de eindredactie van DRTV Sport danken wij jullie voor het lezen van de columns dit jaar!

Tot volgend seizoen!

WIE IS ROY BEUMER?

Roy Beumer is een 43-jarige Deventenaar. Hij mocht begin jaren ‘90 aan het profvoetbal bij Go Ahead Eagles ruiken in een lichting met Victor Sikora en Resit Schuurman onder leiding van Dwight Lodeweges. Mede vanwege zijn mentaliteit toentertijd koos hij er zelf voor om zijn avontuur bij Go Ahead Eagles vaarwel te zeggen. Hij koos ervoor om zich te gaan richten op zijn verblijf bij Daventria. Hierna ging het fysiek snel bergafwaarts en besloot hij zich te storten op het trainerschap. Gezin en werk hebben doen besluiten sinds het seizoen 2017/2018 enkel nog te genieten van zijn bij PSV voetballende zoon en andere twee kleine kindjes.