Promotie wordt enkel behaald door een hecht team

De tweede transferperiode is gelukkig weer afgelopen. Deze window is een onding. Alleen van belang voor de voetbalmakelaars om hun bankrekening te spekken. Clubbestuurders, gespeend van enige voetbalkennis denken door nog versterkingen aan te trekken dat degradatie kan worden voorkomen. In Deventer weten wij er de laatste jaren alles van. Kent u ze nog de toppers die de rood gelen moesten redden zoals: Plet, Verhoek, Manu, Buwalda en nog een aantal. Deze spelers hebben niets toegevoegd. Alleen maar geld gekost, zodat wij nu moeten bezuinigen op veldverwarming.

In deze periode heeft de club Dekker van Jong AZ aangetrokken en zijn Ketting en Overgoor op de laatste dag alsnog vertrokken. Uit de periode Bekking zijn nu nagenoeg alle spelers verdwenen. Mocht u trouwens Bekking missen, als jongste directeur voetbal geeft hij nu volgens Linkedin lezingen als Sporting Director / Strategic & Inspirational Leader /High Performance Advisor en Keynote Speaker over het managen van een betaalde voetbalorganisatie. Tja, tel je zegeningen.

De Fifa en de Uefa zouden er goed aan doen de huidige transferperiodes onder de loep te nemen en in de toekomst 1 periode te hanteren. Lopende vanaf het einde van het seizoen tot het begin van de landelijke competitie. Daarna zouden geen spelers meer aangetrokken mogen worden. De trainer/coach kan dan aan zijn team gaan werken zonder het risico spelers te moeten missen tijdens het seizoen.

Uit de afgelopen weken is bij Ajax wel gebleken dat elf goede voetballers nog geen team vormen. Een ploeg die kwalitatief minder is, maar bereid is om tot het uiterste te gaan kan ver komen. Daarom is het goed om bij het samenstellen van de selectie de persoonlijkheden van de diverse spelers te kennen. Teveel ego’s met hun eigen BV’tjes schaden het teambelang. Tijdens het seizoen komt er dan absoluut een periode dat de zogenaamde waterdragers niet meer bereid zijn het vuile werk op te knappen voor de vedetten . Een topper zal zich moeten realiseren dat zonder gewone voetballers om zich heen, hij niet kan functioneren.

Ook in de voetballerij heb je net zoals in het bedrijfsleven een aantal salaris schalen. Je hebt 3 schalen A, B, en C. In de A klasse zitten de spelbepalende spelers van een club. De normale waterdragers zitten in B en de jonge aankomende spelers in C. Het is mijn ogen normaal, dat de toppers meer verdienen. Zo was het vroeger in mijn tijd en nu nog steeds. Zoals Cruyff bij Ajax had Geels bij ons een hoger basissalaris dan de meeste spelers. Persoonlijk vond het niet erg, want met hem als spits wonnen wij meer en hadden wij meer winstpremies.

Ik denk, dat dit nu bij Go Ahead ook het geval is. Veltmate en Navratil zullen ongetwijfeld A spelers zijn en Beukema, Pouwels en Werkhoven zitten waarschijnlijk in de C groep. Als dit goed wordt gecommuniceerd en de toppers passen binnen de groep , dan levert dit geen enkel probleem op. Duidelijkheid van de trainer/coach en een vooraf aangegeven doel vormen samen met de bereidheid van de spelers om voor elkaar vuile meters te maken resultaat. Zo zag je bij Feyenoord in de klassieker tegen Ajax dat Feyenoord maar 1 doel had en dat was Ajax een loer te draaien. Een ander voorbeeld is FC Emmen. Een selectie, dat niet overloopt van talent, maar met 1 doel voor ogen. Heel voetballend Nederland laten zien dat Drenthe meer heeft dan alleen hunebedden en geen achtergelegen gebied is.

Ondanks de nederlaag thuis tegen Eindhoven blijft het gestelde doel een top 5 positie zeker haalbaar met daarbij in het achterhoofd promotie via de nacompetitie. Met de huidige selectie is dit mogelijk.

WIE IS GERARD SOMER?
Gerard, geboren op 24 november 1943, speelde meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles, Vitesse en Heracles Almelo. Aansluitend was Gerard trainer-coach bij Heracles Almelo waar hij mee promoveerde in 1984
Gerard is ook bestuurslid Technische zaken en Technisch manager geweest bij Go Ahead Eagles en technisch directeur bij FC Omniworld (thans FC Almere) en FC Emmen.