Wat een ‘lelijke’ tweede seizoenshelft beleven wij als Kowet supporters toch. Nadat we een, meer dan goede, eerste seizoenshelft hadden gedraaid waren de verwachtingen ineens zeer hoog opgelopen in Deventer en verre omstreken. Constant hebben wij bovenin meegedraaid met soms heerlijk voetbal en dito uitslagen, maar wat Kowet de laatste tijd ons voorschotelt slaat echt helemaal nergens op.

Als laatste voorbeeld de 5-2 pak slaag van Jong Ajax…
Dat Ajax dat paar weken geleden thuis met 0-6 verloor van Cambuur! Achterin lijkt het soms wel een gatenkaas, de ene doelpunt na de andere krijgen wij om onze oren. Missen simpelweg snelheid en gogme achterin.
Ook het middenveld wordt constant overlopen en gelijk is er dan paniek in de achterhoede met soms zeer kolderieke situaties en uiteindelijk heeft het tot vele tegendoelpunten geleidt. Helaas heeft Stegeman van begin af aan gelijk gehad inzake een eventueel kampioenschap. Ook ik verwachtte het niet vooraf het nieuwe voetbalseizoen, maar er werden in het begin zulke mooie wedstrijden op de mat gelegd en menige directe concurrenten werden verslagen dus begon ik ook stiekum te dromen van een mooie roodgele Kowet zomer. Vooral in tegenstelling tot het vorige seizoen was het een verademing wat we als Kowet supporter kregen te zien.

Maar het kan verkeren beste medesupporters, derde staan na 34 speelrondes en dan toch met zo‘n rotgevoel straks de nacompetitie in als we zo blijven voetballen. Want laten we eerlijk zijn, de nacompetitie halen we sowieso wel. Maar het doel was en is nog steeds bij de eerste vijf eindigen en dan op het einde vier goede potjes spelen en klaar zou Kees zijn. Theorie is altijd makkelijker dan de praktijk, dat dan weer wel.
Alleen het voetbal is de laatste zo erbarmelijk slecht, dat ik en vele andere Eagles supporters, de nacompetitie steeds meer en meer beginnen te vrezen. De eenheid is even ver te zoeken, armoe troef op het veld qua veldspel, een keeper hopeloos uit vorm, verzakende verdediging, morrende tribunes enz enz. Typisch Kowet dus.

Om straks wel bij de eerste vijf te eindigen moeten er de komende weken echt nog wel wat potjes gewonnen worden en ook om het tij weer te keren. Op tijd, welteverstaan! De taak is dus nu aan Stegeman en zijn staf om deze selectie op tijd wakker te schudden en weer fit te krijgen, zowel mentaal als fysiek om dit voetbaljaar niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Nee, juist weer in het gareel te brengen om straks tijdens de nacompetitie als helden van het veld te stappen. Welke voetballer wil dat namelijk niet? De voetballers moeten zelf ook maar eens goed in de spiegel kijken en ervoor zorgen dat ze straks weer topfit zijn voor dit toetje. Even maar niet uitgaan, dan maar wat meer rust pakken privé, kortom je professioneel goed voorbereiden, de focus moet op de eindspurt staan.

Ook moeten ze niet vergeten dat zij voor een mooie en traditierijke volksclub spelen met een zeer fanatieke achterban. Een prachtig shirt om hun lijf hebben en in een mooie stad en stadion mogen werken. Velen van ons zouden er alles voor overhebben om in dat mooie roodgele shirt met zijn trotse adelaar te kunnen dienen. Eerst maar zorgen nu dat je aanstaande vrijdag revancheerd- op Jong PSV, want ook van deze ‘jonkies’ kregen wij een best pak slaag in Eindhoven.

Laten we alsjeblieft op tijd het tij weer keren, en hopelijk met een fitte selectie de nacompetitie ingaan. Dan kan er nog van alles gebeuren, we blijven in dat opzicht ook wel uniek hé! Rug weer rechten, de kop op en borst vooruit zoals een echte volksclub dat kan. Geen gezapigheid en paniekerigheid meer , maar met de mouwen opgestroopt het veld op en een ‘bloed, zweet en tranen’ mentaliteit erin gooien. Alles geven voor Go Ahead Eagles. Dan staan wij op de tribunes weer te zingen van “We are Eagles, who the fuck are you?’” In Nederland zeggen wij niet voor niets; ‘Na regen komt zonneschijn’, #komoptan!!

Forza GAE DEVENTER 

EA71

WIE IS ERDAL ASCIPINAR?

Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 47 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet.

Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.