Ongelofelijk dat afgelopen vrijdag ons Kowet niet heeft kunnen winnen van NEC Nijmegen. Drie keer een twee ‘doelpuntenvoorsprong’ (2-0, 3-1 en 4-2) uit handen gegeven.
VIER doelpunten(!) gescoord en rond de 80e minuut een 100% kans van Navratil op de 5-3!
Helaas bleek onze rechtsbuiten niet koelbloedig genoeg om de bevrijdende doelpunt te maken om daarna simpelweg de deksel op de neus te krijgen waardoor er een waardeloze 4-4 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Bah. Het team heeft, werkelijk waar, zichzelf gewoon tekort gedaan. Voor de neutrale toeschouwer misschien een heerlijk potje voetbal, met een even heerlijke ouderwetse sfeer op de tribunes (was ook weer eens lekker hoor). Maar wat boeit mij dat, die acht goals. Met de pest in mijn lijf verliet ik het stadion. Toen ik trouwens onderweg naar huis liep hoorde ik oudere supporters tegen elkaar zeggen ‘’4-4 , ach waar zie je tegenwoordig nog zoveel doelpunten, mooi man!’’

Nou, ik had liever 1 goal gezien en drie belangrijke punten voor ons. Wil gewoon dat we zo lang mogelijk bovenin mee draaien en Twente het leven zuur en lastig maken. En als wij eens thuis van Twente kunnen winnen weet je nooit waar het naar toe kan leiden. Iedereen in het stadion en alle tv kijkers hebben kunnen zien dat de arbitrage ook niet echt Kowet minded was. Vooral de lachwekkende tweede penalty voor NEC. Ongelofelijk dat zo’n ‘pipo’ van de KNVB een strafschop geeft voor een duikeling tijdens een duel, waar ze zelfs bij het circus jaloers zouden zijn.

Maar ook weet ik dat het niet alleen aan de scheidsrechter lag, al was het onbegrijpelijk dat de overtreding op Navratil in het strafschopgebied van NEC in blessuretijd weg werd gewuifd door de ‘heer’ Bax! Moeten dus zelf ook de spiegel inkijken. Elke keer als wij op de tribune denken dat we nu de wedstrijd rustig uit kunnen spelen, sluipt er een apathische angst in de ploeg. Duels worden opeens verloren, ballen komen niet meer aan, spelers lopen naar achteren en laten de tegenstander te ver opstomen. Dat was tegen Sparta ook al het geval, qua spelbeeld en ook met een twee doelpunten voorsprong met als einduitslag een gelijkspel (2-2). Tegen jong Utrecht vorige week maandag had het 0-6 moeten staan op een gegeven ogenblik, maar het werd nog 1-2 en weer dachten wij allemaal , ‘’het zal toch niet hé’’, maar gelukkig scoorden we toen heel snel de 1-3 en 1-4.

Ik denk dat het iets is tussen de oortjes is, stukje mindsetting, want voetballen kunnen wij echt wel hoor, daar ligt het niet aan. Van de 25 wedstrijden hebben wij er bv. 19 gedomineerd , qua balbezit en doelpogingen. Eén keer zijn wij echt helemaal dolgespeeld en hadden  wij helemaal niets in te brengen en dat was op een troosteloze maandagavond en een evenzo troosteloze ambiance tegen de jonkies van PSV. Zo hebben wij dus hele dure punten laten liggen , anders zag het er veel beter uit dan nu het geval is. Tegen jong AZ uit, Sparta thuis, Den Bosch thuis, Roda uit en NEC thuis. Minimaal 8 punten meer hadden wij moeten hebben in deze wedstrijden.

Pech, onkunde, slecht fluitende scheidsrechters, buitenkant paal ipv binnenkant paal enz enz. Wat ook erg opvalt is dat FC Twente 9 penalty’s mee heeft gekregen en 1 penalty tegen, wij hebben daarentegen 1 penalty mee gekregen en 6 penalty’s tegen tot zo ver. Verder kreeg Twente 1 rode kaart en de tegenstanders van Twente 6 keer een rode kaart , wij zelf kregen drie rode kaarten en onze tegenstanders 2 rode kaarten!!

Is dit toeval??? Of zie ik iets over het hoofd. Kan het zijn dat de KNVB belang bij heeft dat FC Twente dit jaar al promoveert? Nog een jaar op eerste divisie niveau zo weleens desastreus kunnen zijn voor een grote club als Twente met een megaschuld. Of hebben de KNVB scheidsrechters gewoon ietwat meer ‘mercy’ voor FC Twente tov andere clubs of is het echt puur toeval en zie ik spoken. Just saying. Deze cijfers zijn wel de feiten.

Wij zelf  moeten maar proberen onze potjes 1 voor 1 te winnen, as zondag wacht een moeilijke maar een mooie uitwedstrijd tegen Sparta, met straks honderden Kowet supporters in het uitvak. Wordt al lastig zat hoor, als onze spelers maar weten dat het Kowet publiek 100% achter hen staat, want tot nu toe heeft het redelijk tot goed gepresteerd, Kowet 1 heeft alleen zichzelf ietwat tekort gedaan, niks meer niks minder.

Voor de rest, “wij blijven het trotse Go Ahead Eagles uit Deventer, met de krachtige adelaar, wij zijn niet groot maar wel echt, wij gaan het doen op eigen kracht”

Forza GAE DEVENTER

EA71
WIE IS ERDAL ASCIPINAR?
Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 47 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet.
Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.
Op de hoogte blijven van al het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg @DrtvSport op Twitter en Facebook