Afgelopen vrijdagavond heb ik weer eens genoten van een heerlijk ouderwets voetbalsfeertje in onze mooie Adelaarshorst. Ondanks dat we de o zo gewenste drie punten niet binnen hebben kunnen slepen was ik toch wel erg in mijn sas. Bloed, zweet en tranen op het veld en heerlijk gezonde agressie en passie op de tribunes. Ik heb bier, pis (vanuit het uitvak) en weet ik veel wat nog meer op mijn bakkes gehad maar toch heb ik genoten. Vooral van de hele sfeer om deze wedstrijd heen. FC Den Bosch blijft ook wel een volksclub hoor, ondanks dat ze zijn overgenomen door een rijke Georgiër. Altijd wel wat beladen deze potjes met de Bossche Bollen. Gelukkig hebben we thuis een goede wasmachine en nadat ik was thuisgekomen heb ik alles er gelijk in geflikkerd, van mijn jas tot aan mijn schoenen toe. Voor het slapen gaan nog ff een heerlijke douche genomen en daarna gepiekerd waarom we niet hebben kunnen winnen van een achteraf matig voetballend en tegenvallend Den Bosch. Goed keeperswerk van de Bossche goalie, wat pech in de afronding en naar mijn mening ietwat teveel ontzag voor de Brabanders, hebben ons ‘denk ik’ twee punten gekost.

Verder vind ik dat de linksbuitenpositie wat achter blijft tov de andere posities op het veld. De linksbuitenpositie is nu even het zorgenkindje. Ik mis de voorzetten om onze bonkige spits te bedienen. Linksback Baas komt wel veel op, maar zijn voorzetten zijn nog niet constant en gevaarlijk genoeg. Misschien in de winter maar een goede linksbuiten (een talentje of zo) huren van een gerenommeerde club. Maar over het algemeen, als we dan echt eerlijk zijn en de spiegel inkijken, doet Kowet het simpelweg heel goed, niet alleen tov vorig jaar maar ook tov al die jaren ervoor.
Kan me niet zo 1,2,3 heugen dat we tijdens de winterstop zo hoog hebben gestaan en ook nog steeds kans maken om kampioen te worden. Ondanks dat dit niet het doel is, zou het wel absoluut heerlijk zijn als het onverwacht zou gebeuren.

Maar terugkomend op de sfeer, ik had de laatste tijd het verbale fanatisme gemist, vooral vanaf onze beruchte en luidruchtige B-Side. De laatste tijd vond ik het wat tammetjes vanaf die kant. Ik miste het aanjagen, het opfokken enz. Maar ondanks het slechte weer was het eindelijk weer eens een  ouderwets voetbalsfeertje op de tribunes van de Adelaarshorst. Heerlijke geouwehoer, fanatisme en passie dropen af vanaf alle tribunes , inclusief het uitvak. Ruim 9100 luidruchtige supporters op de tribunes. Ik kreeg weer het gevoel terug van onvoorwaardelijke liefde aan deze mooie club. Mede door Kowet ben ik er achtergekomen dat houden van veel mooier is dan dat er van jou gehouden wordt. Omdat het gewoonweg zichzelf blijft, een mooie rauwe ouderwetse volksclub. Dit is mij veel meer waard dan gekocht succes voor een club door een overname door één of andere rijkaard. ‘Onze club is nooit te koop’, werd er massaal gezongen tegen FC Den Bosch, en juist daarom hou ik nog meer van ons Kowet. Trots bint wie Deventenaren op ons Kowet en haar prachtige huis met zijn vier lichtgevende grote stalen broeders aan de Vetkampstraat.

Aanstaande vrijdag alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen, alweer, een Brabantse club. Hopelijk winnen we deze wedstrijd wel, want tegen Den Bosch hadden we zeer zeker drie punten verdiend, maar ik had al eerder aangegeven waarom wij mijns inziens uiteindelijk niet kregen waar wij eigenlijk recht op hadden. Win je de laatste pot dan eindig je keurig bij de bovenste drie plaatsen met 39 punten en een doelsaldo van minimaal +14. Daarna kan deze selectie genieten van een welverdiende week Turkije en keihard werken voor een nog betere tweede seizoenshelft!! Deze selectie mag er wezen hoor. trots.

Als laatste wens ik iedereen, die Go Ahead Eagles minded is, hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2019!!!

Forza GAE DEVENTER

EA71

WIE IS ERDAL ASCIPINAR?
Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 47 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet.
Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.
Op de hoogte blijven van al het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg @DrtvSport op Twitter en Facebook