Zoals we eigenlijk gewend zijn geraakt de laatste jaren, hebben we weer eens geen overwinning op Leeuwardens grondgebied behaald. Sterker nog, een beste pak slaag hebben we gekregen; een dikke 5-0 nederlaag en een kansloze wedstrijd voor ons elftal. Geen moment hebben wij, als fans, de indruk gehad dat er voor Kowet wat te halen viel.

Gelukkig was deze oorwassing in het begin van het seizoen, zodat men nog kan investeren in een linksback en een linksbuiten.
Nog mooier zou zijn als er een spits bijkomt, als aanspeelpunt. Een ander type voetballer dan Rabillard. Die linkerflank is toch wel een beetje het zorgenkindje evenals de verdediging. Ook hebben we de pech dat we Veldmate missen door een blessure.
Maar als het goed is hebben wij ook wat geld tegoed door de transfers van ‘Judas’ Stegeman, Verheydt, Promes en Türüc.
Ook hebben we meer geld binnen door de goede verkoop van de seizoenskaarten, plus minus 600 meer t.o.v. vorig jaar (minimaal een ton extra!!), waarvoor hulde!

Tegen MVV, twee weken geleden, zag je het al een beetje; dat het nog niet helemaal een ingespeeld team is en dat heeft Cambuur ons haarfijn laten voelen afgelopen vrijdagavond.
Daarom moet Alex Kroes daadkrachtiger optreden en vlot doorpakken voordat het te laat is en wij teveel op achterstand komen in de competitie.
Minimaal twee goede ervaren spelers erbij op links, misschien nog een spits en we gaan meedoen in de top 5!
Al is de concurrentie moordend met allemaal aansprekende tegenstanders als NAC, De Graafschap, Cambuur, NEC, Roda JC, enz…

Aan het begin van het voetbalseizoen sprak Alex Kroes zich redelijk ambitieus uit en wilde zo snel mogelijk promoveren: Dus nu snel actie svp!!
Gelukkig is Kowet voor mij, en voor vele anderen, meer dan alleen maar voetbal of prestatie, daardoor kan ik het ietwat relativeren en tot de orde van de dag overgaan. Ondanks dat het wel pijn doet hoor, zo’n kansloze nederlaag in Leeuwarden.  Kowet is Deventer en Deventer is Kowet; dus als je geboren bent in Deventer of omstreken dan raak je besmet met het roodgele virus.
Go Ahead Eagles en Deventer zijn daarom de belichaming van mijn ego, van mijn eigen ‘ikke’. Door Kowet en Deventer ben ik gevormd wie ik uiteindelijk ben geworden en daar ben ik oprecht trots op. Die saamhorigheid  bij ‘ons’ Kowet is bijzonder, ondanks al onze verschillende achtergronden of geloven. Bij ons maakt het niet uit waarin je gelooft, wat je sekse is, wat voor kleurtje je hebt of of je politiek links of rechts bent. Bij Kowet zijn wij één: Honderdduizend nederlagen veranderen daar niks aan, evenmin die 5-0 nederlaag in Friesland. Dat garandeer ik jullie, het is ff balen maar dan weer gauw toeleven naar de volgende wedstrijd. Hoe dieper de dalen nu, des te mooier straks wanneer het juist weer goed gaat.

Daarentegen moeten we ook niet gelijk in de stress raken na die zeperd in Leeuwarden. Het team had een totale offday en in het bijzonder onze verdediger Van Iperen. Maar dat weet hij zelf ook wel met z’n oliedomme overtredingen. Niet dat we anders gewonnen hadden hoor, maar het was 100% een andere wedstrijd geweest. Wat ook prachtig is aan onze club, is het initiatief van onze ‘Kippenhok mannen’, namelijk de Memorial Garden. Dik respect voor deze mannen, die het mogelijk hebben gemaakt om zoiets bijzonders in ‘De Horst’ neer te zetten. Zodat vele Eagles fans hunnie dierbaren kunnen eren voor altijd!
Ook ik zal binnenkort iets van mijn veel te vroeg (34 jaar…  RIP Serdal
♥️) overleden broertje neer zetten, misschien uit het oog, maar nooit, nooit uit het hart!

Ook dat is Kowet; meer dan voetbal alleen. RESPECT daarvoor. We moeten ook proberen meer maatschappelijke projecten op te zetten voor de, Deventer en omstreken, jeugd zodat ze nog meer betrokken raken bij onze mooie volksclub. Voor een nog betere binding of meer contact met elkaar. Goede afspraken maken met de regionale scholen, met Raster jongerenwerk of met de gemeente en de wijken in Deventer.

Aankomende vrijdagavond winnen we hopelijk van Jong Utrecht en blijven we in de top 7 en dan maar gauw doorstoten naar de bovenste 5 plekken. Zodat je een mooie positieve ‘Vibe’ creëert voor de rest van het seizoen. Deze stad verdiend een sterk en ‘roemrucht’ Kowet als van weleer!!!

Forza GAE DEVENTER

EA71

WIE IS ERDAL ASCIPINAR?

Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 47 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet.

Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.