In de vitrines van de draaideur staat een tak en hangt een mobile met afbeeldingen van zaden, bladeren, takjes en bloemen. De bodem is bedekt met zaden van de esdoorn en van de johannesbroodboom. De vorm doet denken aan een boom met bladeren, zacht meebewegend met het draaien van de deur. Mens en natuur draaien samen naar binnen. 

Roelie Zanting en Erwin Zijlstra (Visualsbynature) zijn door de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis gevraagd om een kunstwerk te maken die een jaar lang de ingang van het ziekenhuis zal verfraaien. Daar hoefden ze niet lang over na te denken. ”Deze plek sluit mooi aan bij de wens van Visualsbynature om de natuur meer naar binnen te brengen in onze leefomgeving. Het is een kleurrijk en vrolijk geheel geworden.” 

Een medewerker van het Deventer Ziekenhuis gaf deze reactie: ”Ik word heel blij als ik weer het ziekenhuis binnen loop om te werken, wat een mooi kunstwerk, zo speels, zo zonnig.” 

Een patiënt schreef: ”Prachtig werk in de draaideuren, je stapt een ziekenhuis binnen en je voelt een begin van de lente.”