Dit rijk gevarieerde programma bestaat o.a. uit theatervoorstellingen, concerten, tentoonstellingen, rondleidingen, leuke kijk- en doe opdrachten en nog veel meer. Voor enkele activiteiten is een aanmelding nodig, passend bij de coronamaatregelen.    

09.07.2021 — 11.07.2021 Hoogtevrees Festival, Burgerweeshuis, Deventer 

Hoogtevrees 2021 vindt plaats in de bijzondere binnentuin van het Burgerweeshuis. Lekker relaxed genieten van heel veel bands, dj’s, een hapje en een drankje. Het programma is inmiddels rond en bestaat uit bekende namen maar geeft ook alle ruimte aan nieuwe veelbelovende artiesten. 

Tot 28.07.2021 “De stilte die je ziet”, Atelier Komma, Deventer 

Met werk van Marjon de Jong en Sophia de Vries.  Marjon werkt met penseel en inkt op rijstpapier. Haar schilderingen hebben een sobere verstilde zeggingskracht. Datzelfde kun je zeggen van het werk van Sophia. Ondanks de stoerheid van haar stalen objecten is er sprake van een stille kwetsbare ontroering. Een aanrader dus, deze prachtige combinatie!
Locatie: Atelier Komma
Achter de Muren Vispoort 46 

Open:
di t/m za 11.00-17.00 u
(i.v.m. corona niet meer dan 4 bezoekers tegelijk). 

Tot 22.08.2021 Kunstwandeling Eilandje 2021 : Mens/Natuur, Vogeleiland, Deventer 

Wandel langs nieuwe site-specifieke kunstwerken van Esmay Groot Koerkamp, Marieke de Jong, Elise van der Linden, Lobke Meekes en Femke Teussink, geïnspireerd door het eeuwenoude Vogeleiland. Curator Eva Kleeman en beeldend kunstenaar Loes ten Anscher maakten de route voor Stichting Vogeleiland.
Botaniseertrommel: €4,95 bij VVV (Brink 89) & Parkcafé Mees.   

Tot 13.09.2021 Overnacht in kunstzinnige yurt aan de IJssel, Diepenveen 

Je kunt zelf tij, tijd en tijdelijkheid ervaren in de yurt van Draag Deventer Bont die bij Natuurderij Keizersrande staat aan de IJssel. Honderd mensen hebben wol van evenzoveel Deventer schapen met hun voeten (!) vervilt. De Deventer kunstenaars Margreet Hajee en Marianne de Bakker hebben van de yurt een kunstwerk gemaakt. De yurt is ingericht voor 4 personen. Huur hem zelf! Neem contact op met: 

Secretariaat Dees Bijwaard
0630006237
dees.bijwaard@xs4all.nl 

Met de IJsselbiënnale wil men laten zien dat de rivier meer verbindt dan alleen het landschap: het landschap gaat natuurlijk pas echt leven door de mensen die er wonen en werken. Kom dus deze zomer naar de IJsselvallei, met het programmaboekje in de hand en laat je meevoeren door de verrassende cultuur in de IJsselvallei. Het programmaboekje is een bijlage van de reisgids en routekaart. Deze zijn verkrijgbaar via diverse verkooppunten en de webshop van de IJsselbiënnale.